spot_img
20.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 4, 2024
Altele
    AcasăSportAntrenorul Kresimir Basic va continua încă un sezon la echipa de baschet...

    Antrenorul Kresimir Basic va continua încă un sezon la echipa de baschet CSM Târgu Jiu

    Veste bună pentru iubitorii baschetului din județul Gorj. Kresimir Basic continuă la CSM Târgu Jiu și va fi antrenorul principal al echipei și în sezonul 2023-2024. CSM Târgu Jiu și antrenorul croat Kresimir Basic au ajuns la o înțelegere privind prelungirea angajamentului și pentru sezonul viitor.

    Tehnicianul de 48 de ani, care a sosit la finalul anului 2022 la gruparea gorjeană, a preluat echipa într-o situație dificilă. Basic a reușit să mențină echipa din Târgu Jiu în Liga Națională. Mai mult, gorjenii au terminat campionatul precedent pe locul 12. ”Motivul pentru care am semnat prelungirea cu CSM Târgu Jiu este simplu. Îmi place situația, echipa, personalul, ambientul, și am început ceva aici. Clubul este ambițios și asta este cel mai important”, a declarat Kresimir Basic, după semnarea noului angajament cu CSM Târgu Jiu.

    Kresimir Basic a spus, pentru site-ul csmtargujiu.ro, ce l-a determinat să rămână la Târgu Jiu: „Trebuie să recunosc că a fost o perioadă grea, în primul rând pentru a-i convinge pe jucători că este posibil să se îmbunătățească, iar acest lucru era posibil doar dacă toată lumea credea, nu doar unul sau doi jucători. Ca să fiu sincer, nu m-am gândit la eșec, de fapt, nu a fost timp pentru a gândi negativ, ci doar pentru a face tot posibilul pentru a schimba totul pe calea cea bună.
    Cel mai greu moment din sezonul trecut a fost să pierdem cu Focșani acasă, în prelungiri, unde chiar cred că ne schimbam ca și echipă, eram pe drumul cel bun, apoi a venit acel meci pe care l-am pierdut. Mi-a fost teamă de psihicul jucătorilor, de a putea trece peste acel moment.

    Liga este foarte competitivă, dar în top sunt încă 6 – 7 echipe despre care voi spune că sunt, evident, cel puțin pe hârtie, mai bune decât toate celelalte, în special Cluj și Oradea. În general este o ligă puternică, cu un baschet bun“.

    „Nu am putut păstra unii jucători din motive financiare“

    Antrenorul a vorbit și despre lotul actual de jucători: „Lotul este aproape definitivat, însă, din păcate, nu am putut păstra unii jucători din motive financiare și va fi o echipă aproape nouă. Am căutat jucători cărora să le placă provocările, jucători cu energie și jucători care să se potrivească cu spiritul nostru de luptă și mentalitatea noastră, și cu stilul de joc pe care l-am practicat în a doua parte a sezonului trecut“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: