spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăSportEchipa de baschet CSM Târgu Jiu a pierdut categoric primul meci pentru...

    Echipa de baschet CSM Târgu Jiu a pierdut categoric primul meci pentru locurile 11-12

    CSM Târgu Jiu a pierdut primul meci în lupta pentru locul 11, cu CSM Târgu Mureş. Seria a început în Transilvania, acolo unde formaţia gazdă s-a impus clar în disputa cu CSM Târgu Jiu, scor 104-58. Gruparea gorjeană nu s-a putut baza, la acest meci, pe 5 dintre jucătorii de bază. Andrei Gheorghe, cu 21 de puncte marcate, a fost cel mai bun om al grupării din Târgu Jiu.

    Seria victoriilor din Liga Naţională s-a oprit pentru CSM Târgu Jiu pe terenul echipei CSM Târgu Mureş. Gazdele au obţinut o victorie lejeră, dar în condiţiile în care gruparea gorjeană nu a putut alinia numai puţin de 5 dintre jucătorii care au contribuit devisiv la evitarea retrogradării şi care au dus echipa în postura de a se lupta pentru locul 11. Dylan Frye şi Randall Brumant, ambii aflaţi la final de contract, au plecat acasă, ei fiind implicaţi în evenimente majore din viaţa lor şi au primit acceptul conducerii de a pleca. Ghinionul face ca în această perioadă, alţi doi jucători ai grupării gorjene să aibă probleme medicale. Grecul Thomas Kottas s-a accidentat la partida cu CSM Galaţi, iar Anthony Durham la unul dintre antrenamentele din această săptămână. Cum nu era de ajuns, a apărut o problemă şi cu Shamiel Stevenson. Americanul a acuzat o stare puternică de oboseală, ceea ce l-a determinat să nu evolueze în acest meci, pentru a nu risca o accidentare. Căpitanul Porter Troupe a fost singurul jucător străin din angrenajul grupării gorjene care a fost prezent pe parchetul din Sala Sporturilor din Târgu Mureş. În aceste condiţii, CSM Târgu Jiu, cu o bancă foarte scurtă, nu putea emite pretenţii pe terenul unei echipe în mare formă în ultima perioadă.

    S-a remarcat Andrei Gheorghe

    Mureşenii au dominat meciul şi s-au impus în toate cele patru secvenţe ale partidei. A fost o partidă în care jucătorii românii au bifat minute bune pe parchet. Dintre jucătorii români s-a făcut remarcat Andrei Gheorghe. Acesta a terminat partida cu 21 de puncte, 5 recuperări şi 4 pase decisive, în cea mai bună prestaţie stagională. A fost urmat de căpitanul Porter Troupe, cu 11 puncte, 3 recuperări şi 4 asisturi. Gorjenii Camil Berculescu şi Alexandru Berca au strâns câte 6 puncte fiecare în meciul de la Târgu Mureş. Camil a adăugat şi 9 recuperări şi 3 pase decisive. O prestaţie bună a avut şi Andrei Bărăgan. Baschetbalistul gorjean a totalizat 4 puncte, 3 recuperări şi 4 asisturi. Cu câte 4 puncte marcate au terminat meciul şi Noam Weinberg, dar şi Bogdan Penciu. Un alt jucător gorjean, Octavian Ilie, şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor. Ilie a reuşit 2 puncte, 2 recuperări şi 2 pase decisive. Câteva minute au bifat şi Flavius Toropu şi Alexandru Mitu, fără a-şi trece însă numele pe lista marcatorilor.

    „Unii dintre jucători ar fi putut etala un baschet mult mai bun“

    Antrenorul Kresimir Basic a pus înfrângerea pe seama absenţelor din lotul gorjean: „Felicitări echipei din Târgu Mureș pentru această vicitore. Astăzi, cu acest rooster, cu un singur jucător străin, nu ne-am putut ridica la nivelul lor. Cred că unii dintre jucători ar fi putut etala un baschet mult mai bun. Un plus dacă vreți, după acest meci, este evouluția lui Gheorghe, care a fost peste așteptările noastre și ăsta sperăm să fie un imbold pentru el să își dorească și să muncească mai mult. De asemenea, jos pălăria pentru Porter Troupe, care a demonstrat încă odată, dacă mai era cazul, că este un jucător profesionist 100%, indiferent de situație”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: