spot_img
26.6 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 24, 2024
Altele
    AcasăSportFostul antrenor de la FCU Craiova s-a alăturat CSM Târgu Jiu

    Fostul antrenor de la FCU Craiova s-a alăturat CSM Târgu Jiu

    Dan Vasilică este noul preparator fizic al CSM Târgu Jiu. El se va ocupa de partea de pregătire fizică, urmând să se implice la toate secțiile clubului.

    Născut la 10 iulie 1977, în comuna Logrești, Gorj, Dan Vasilică este absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport, specializare pregătire fizică și nutriție la UCB Târgu Jiu, şi vine cu o experienţă îndelungată ca preparator fizic, dar și ca antrenor de fotbal. Ulterior a activat în toate ligile de fotbal din România, la Internațional Bălești, ACS Șirineasa, Csikzsereda Miercurea Ciuc, FC Argeș și FCU Craiova, echipă la care a performat în ultimii 5 ani ca preparator fizic și antrenor interimar la Liga 3-a, Liga a 2-a și Liga 1. „Cu peste 15 ani de experiență ca preparator fizic și antrenor, Dan Vasilică aduce cu el un bagaj de cunoştiinţe care, suntem convinşi, vor conta mult în pregătirea sportivilor noștri“, au transmis reprezentanții CSM Târgu Jiu.

    „Sunt sigur că pot aduce un plus valoare în acest proiect sănătos construit“

    Dan Vasilică a povestit, pentru site-ul CSM Târgu Jiu, parcursul său profesional: „Am împletit de-a lungul timpului meseria de antrenor cu cea de preparator fizic. Am început mai întâi ca antrenor la juniori, la Dumbrava Câlnic, apoi tot aici în Gorj, am trecut la Internațional Bălești, unde am activat ca antrenor și la juniorii clubului, dar și la echipa de seniori, cu care am avut rezultate excelente. A urmat apoi o perioadă în care am activat alături de echipa de la Șirineasa. Am primit apoi oferta de a mă alătura echipei lui Vali Suciu, la Csikzsereda, ca preparator/antrenor secund în proiectul frumos ce începuse să se deruleze in Miercurea Ciuc. Apoi am mers la FC Argeș alături de Emil Săndoi, pentru ca din 2019 să semnez cu FCU Craiova, unde am activat în perioada 2019-2024.

    Am ajuns în 2019 la FC U Craiova și m-am alăturat proiectului ce părea pentru unii greu de atins atunci, însă în care eu am avut mare încredere. Și s-a confirmat că am luat o decizie bună, deoarece echipa a promovat consecutiv până în Liga 1, aș putea spune chiar dominând competițiile în cele două sezoane până la promovare. Au urmat încă trei ani in Liga 1, atingând și o bornă importantă, echipa jucând un baraj pentru Europa cu CFR Cluj. Pănă la urmă a fost o perioadă foarte intensă ce mi-a adus un plus de experiență, dar și de încredere, iar eu sunt sigur ca îmi vor folosi pe viitor“.

    Acesta a spus că a fost contactat de conducerea CSM Târgu Jiu, imediat după despărțirea de FCU Craiova: „Vreau să-i mulțumesc domnului director Robert Bălăeț, a fost prima persoană care m-a sunat după despărțirea de FCU Craiova și mi-a spus că am ușa deschisă acasă. Până la urmă pot spune că m-am întors acasă, fac ceea ce îmi place, fac parte dintr-un colectiv foarte frumos, am o poftă extraordinară de muncă și sunt sigur că pot aduce un plus valoare în acest proiect sănătos construit. Pentru mine este o nouă provocare, este o nouă etapă în cariera mea, în care voi încerca să ajut pe partea de pregătire fizică, urmând să mă implic și să ajut toate secțiile clubului, unde voi fi solicitat. Mai întâi voi încerca să am discuții cu antrenorii, să facem o evaluare și să concepem o strategie pe termen lung. Munca mea va fi puțin diferită față de activitatea de preparator obișnuită la o echipă unde trebuie să se vadă munca ta într-un timp foarte scurt.

    La o echipă de seniori consider că rolul unui preparator fizic este extrem de important, partea fizică devenind factor decisiv în foarte multe momente ale jocului, factor care poate evidenția atât calitățile jucătorului, cât și randamentul echipei în îndeplinirea sarcinilor tehnico-tactice. La nivel de copii rolul unui preparator este mai puțin important, accentul fiind pe dezvoltarea calităților tehnice. Însă importanța unui preparator fizic începe să se vadă foarte mult începând cu perioada junioratului unui sportiv. Dacă juniorii au o pregătire fizică efectuată corespunzător, vor ajunge la seniori fără a avea nevoie de o perioadă de adaptare fizica la intensitatea antrenamentelor, fără a se lovi de o barieră pe care mulți nu reușesc să o depășească. Sunt foarte mulți sportivi foarte talentați care odată cu trecerea la nivel de seniori, din cauza pregătirii fizice inadecvată, par să își piardă efectiv, peste noapte, calitățile tehnice“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!