spot_img
18.5 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 8, 2024
Altele
    AcasăSportFostul portar al echipei Pandurii Târgu Jiu s-a alăturat Clubului Sportiv Municipal...

    Fostul portar al echipei Pandurii Târgu Jiu s-a alăturat Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu

    Dorin Hîrsu, fostul portar al echipei Pandurii Târgu Jiu, a fost cooptat în echipa de antrenori din cadrul secției de fotbal a CSM Târgu Jiu.

    Absolvent al Academiei Naționale de Educație Fizică și Sport A.I.Cuza din Iași, Dorin Hîrsu este posesor al licenței de antrenor UEFA „A” Goalkeeper. Acesta se va ocupa de pregătirea portarilor la echipa de seniori a CSM Târgu Jiu, dar va superviza și pregătirea portarilor de la grupele de juniori ale CSM Târgu Jiu.

    Proiectul pe care l-au prezentat oficialii clubului l-a determinat pe Dorin Hîrsu să se alăture echipei CSM Târgu Jiu, convins că se poate face din nou fotbal de performanță la Târgu Jiu.

    Dorin Hîrsu a început să joace fotbal din 1983 la echipa de juniori Metalurgistul Sadu. „A petrecut 6 ani la Metalurgistul, timp în care a câștigat, în 1986, Campionatul Juniori Elite. La finalul junioratului, în 1989, Dorin a trecut la seniorii echipei Metalurgistul Sadu, formație la care a evoluat în Liga 3 până în 1992. După ani buni petrecuți la Sadu, Dorin a părăsit județul și s-a transferat la Corvinul Hunedoara, în Liga 2, unde a evoluat timp de două sezoane, în perioada 1992-1994. A revenit în Gorj pentru a semna cu Minerul Motru în 1994, echipă la care a evoluat, tot la Liga 2, până în vara lui 1995, când a semnat cu Pandurii Târgu Jiu. A petrecut 7 sezoane la Pandurii Târgu Jiu, în perioada 1995-2002. În acest timp, sub culorile echipei Pandurii, a contribuit la promovarea formației din Târgu Jiu din Liga 3 în Liga 2. În 1998, pe când evolua în Divizia B, Dorin Hîrsu nu a primit gol mai bine de 470 de minute. A fost desemnat în acel an cel mai bun portar al campionatului Diviziei B și premiat de Radio Craiova. În 2003, a plecat de la Pandurii pentru a evolua în Divizia B alături de FC Drobeta Turnu Severin, unde a evoluat până în 2007“, se arată pe site-ul CSM Târgu Jiu.

    În 2010 a revenit la Pandurii Târgu Jiu, când echipa evolua în prima ligă, de această dată în postura de antrenor cu portarii. În acel moment, echipa evolua la Liga 1. Din 2011 până în 2015, a fost antrenor cu portarii la Liga 2 și la Liga 3 cu echipa secundă a clubului Pandurii Târgu Jiu. În tot acest timp, a urmat o serie de cursuri de instruire intensivă până la definitivarea ca antrenor. A absolvit cursurile Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport, acum fiind profesor titular de educație fizică și sport. Mai mult, Dorin Hîrsu a obținut și Licența UEFA ”A” Goalkeeper. Din 2018, a semnat o înțelegere cu Viitorul Târgu Jiu, echipă cu care a colaborat până în 2024.

    „Putem spera să avem o echipă de seniori la cel mai înalt nivel“

    „Proiectul pe care mi l-a prezentat directorul clubului, Robert Bălăeț, m-a determinat să accept această colaborare. În plus, dorința de a face parte dintr-un proiect de dezvoltare a copiilor din Gorj, în domeniul sportiv, în special în fotbal-goalkeepers, m-a determinat să mă alătur colegilor de la CSM Târgu Jiu. Îmi doresc să reușesc să formez tineri pe postul de portar, care, pe termen lung, să facă performanță. Voi face tot posibilul ca, în acest proiect, contribuția mea la echipa mare, dar și la grupele de juniori, să fie una benefică. Cred că putem spera să avem o echipă de seniori la cel mai înalt nivel și acesta este principalul motiv pentru care m-am alăturat acestui proiect“, a spus Dorin Hîrsu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!