spot_img
18.5 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 8, 2024
Altele
    AcasăSportO handbalistă de la CSM Târgu Jiu, campioană europeană universitară

    O handbalistă de la CSM Târgu Jiu, campioană europeană universitară

    Extrema Ana Maria Lopătaru, legitimată la CSM Târgu Jiu, a devenit campioană europeană universitară alături de echipa de handbal feminin a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS) din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC).

    Echipa universității din Constanța a câștigat, miercuri, finala Jocurilor Europene Universitare, desfăşurate la Debrecen, în Ungaria. În ultimul act, trupa de la malul mării a trecut de University Palacky Olomouc 26-24 (12-16).

    Echipa UOC a fost coordonată de conf. univ. dr. Florin Cazan şi de conf. univ. dr. Adrian Georgescu.

    Născută pe 3 octombrie 1999, la Brașov, Ana Maria Lopătaru a început handbalul în 2012, în orașul natal, la clubul Corona Brașov, acolo unde a activat pe toată perioada junioratului. Cu grupele de junioare ale Coronei Brașov, Ana Maria Lopătaru a obținut de două ori titlul de campioană națională la junioare 2 și junioare 4, dar și trei tituluri de vicecampioană națională la junioare 3, junioare 2 și junioare 1. În plus, Ana Maria a fost desemnată de 3 ori cea mai bună extremă stânga a Campionatului Național la nivel de junioare  în anii 2015, 2016 și 2017. Evoluțiile sale din campionatele naționale de junioare au propulsat-o și către echipele naționale de junioare ale României. Prima performanță importantă cu naționala de junioare a României a venit în 2015 la Festivalul Olimpic al Tineretului European(FOTE), de la Tbilisi, Georgia, acolo unde România a ocupat locul 4. A urmat apoi cea mai importantă performanță cu naționala de junioare a României. Ana Maria a fost medaliată cu aur la Balcaniada din 2016, din Bulgaria. Pentru Ana Maria a urmat apoi calificare cu naționala Universitară a României la Jocurile Europene Universitare, de la Lodz, din Polonia, unde România a ocupat locul 6. În 2018 a evoluat pentru naționala de senioare B a României la Trofeul Carpați, turneu disputat la Cluj Napoca.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!