spot_img
30.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 28, 2024
Altele
    AcasăSportPivot sârb transferat de către echipa de handbal CSM Târgu Jiu

    Pivot sârb transferat de către echipa de handbal CSM Târgu Jiu

    CSM Târgu Jiu a început reconstrucția lotului pentru sezonul 2024-2025 din Liga Florilor. Oficialii cubului gorjean au parafat o înțelegere cu pivotul Marija Petrovic, care a evoluat în sezonul trecut pentru Gloria Buzău.

    Handbalista a câștigat titlul de campioană a României cu SCM Râmnicu Vâlcea și a fost de două ori finalistă a Ligii Campionilor EHF cu ZRK Vardar, Marija Petrovic. În vârstă de 30 de ani, Marija Petrovic este componentă a echipei naționale a Serbiei.

    Handbalista din Serbia are la activ șase sezoane în Liga Florilor. Un sezon l-a petrecut la SCM Râmnicu Vâlcea, 2018-2019, iar în alte 5 sezoane, în perioada 2019-2024, a evoluat pentru Gloria Buzău.

    Maria Petrovic s-a născut pe 18 martie 1994, la Niš, în Serbia. A început handbalul la vârsta de zece ani, la clubul de handbal Naisa din orașul natal.

    Evoluțiile sale foarte bune la nivel de junioare au propulsat-o rapid la echipa a doua a clubului din Nis. A confirmat forma ascendentă și a făcut imediat pasul la nivel de senioare a clubului Naisa Nis, cu care a evoluat până în 2015 în Super Liga din Serbia.

    În scurt timp, deși era încă la nivel de junioare, Marija Petrovic a fost selecționată la echipa de senioare a Serbiei, cu care a evoluat la Campionatul Mondial din 2015, găzduit de Danemarca, dar și la Campionatul European din 2016, organizat de Suedia.

    În 2015, Marija Petrovic a jucat pentru Naționala Universitară a Serbiei, cu care a câștigat bronzul la Universiada de Vară din Coreea de Sud.

    După Naisa, Petrovic a schimbat orașul, iar timp de doi ani, în perioada 2015-2017, a jucat pentru echipa ŽRK Bekament Bukovička Banja din Arandjelovac. La finalul primului sezon cu echipa din Arandjelovac, Marija Petrovic și-a trecut în palmares primele trofee importante, după ce a câștigat campionatul și Cupa Serbiei. Cu cele două echipe din Serbia, Marija Petrovic a avut și primele experințe europene, după ce a evoluat în Cupa Challenge și Cupa Cupelor EHF.

    Talentatul pivot a atras atenția celor de la ZRK Vardar, una dintre forțele handbalistice ale Europei la acel moment. În 2017, Petrovic a fost transferată de gruparea din Macedonia, ZRK Vardar, unde a jucat timp de două sezoane, timp în care Marija Petrovic și-a îmbogățit palmaresul cu două titluri de campioană a Macedoniei(2017 și 2018), dar și două Cupe ale Macedoniei(2017 și 2018). Perioada petrecută la Vardar a fost încununată de două medalii de argint în cea mai importantă competiție feminină din Europa, Liga Campionilor EHF. Petrovic a jucat cu Vardar în două finale consecutive de Liga Campionilor, în 2017 și 2018.

    După cei doi ani extrem de prolifici din Macedonia, Marija Petrovic s-a transferat în 2018, în România, la SCM Râmnicu Vâlcea. Cu echipa din Vâlcea, puternicul pivot și-a trecut în palmares un titlul de campioană a României, la finalul sezonului 2018-2019. În același sezon, handbalista din Serbia a luat și argintul în Cupa României și a câștigat prima Supercupă a României. După sezonul fructuos de la Vâlcea, Marija a trecut la Gloria Buzău, unde a evoluat timp de 5 sezoane, în perioada 2019-2024. Cu echipa din Buzău, Marija Petrovic a câștigat medalia de bronz în Liga Florilor, la finalul sezonului 2019-2020, a câștigat Cupa României și Supercupa României, ambele trofee cucerite în 2021. Cu Gloria Buzău a jucat în Liga Europeană în 2021 și 2022.

     „Îmi plac echipele care au ambiții și sportivitate“

    Noua handbalistă a CSM Târgu Jiu a spus că își dorește să ajute cât mai mult echipa CSM Târgu Jiu: „Sunt de 6 ani în România și am avut ocazia să văd toate cluburile care au concurat în prima ligă. Mi-a atras atenția Târgu Jiu, pentru că mie îmi plac echipele care au ambiții și sportivitate. Știu cât de serios am pregătit fiecare meci cu echipa din Târgu Jiu și cât de tactic am pregătit jocurile, pentru că echipa de aici a jucat de fiecare dată foarte inteligent și a etalat un handbal foarte bun. Sunt o jucătoare ambițioasă și, după atâția ani de joc, îmi doresc în continuare să câștig și să am meciuri bune. Vin cu dorința de a câștiga și sper să ajut echipa din acest punct de vedere. Vin să joc un handbal bun și inteligent, să cunosc oameni noi și să îmi fac prieteni noi. Sper ca împreună cu staff-ul tehnic și cu celelalte colege să ne îndeplinim obiectivele pentru sezonul viitor“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!