spot_img
20.4 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 28, 2024
Altele
    AcasăSportSediul sucursalei regionale 2 a Federației Române de Baschet, mutat la Târgu...

    Sediul sucursalei regionale 2 a Federației Române de Baschet, mutat la Târgu Jiu

    Președintele Federației Române de Baschet, Carmen Tocală, a participat luni, 18 martie, la Târgu Jiu, la adunarea generală regională a sucursalei regionale 2 a FRB. Structura administrează cluburile și competițiile din județele Gorj, Dolj, Teleorman, Olt, precum și din Valea Timocului.

    La eveniment au mai participat, din partea FRB: secretarul general adjunct FRB Marius Toma – coordonator al proiectului de regionalizare, antrenorul federal Claudiu Fometescu și Anca Stoenescu, coordonator Departamentului Feminin.

    În prima parte a zilei, reprezentanții federației s-au întâlnit, la sediul Consiliului Județean Gorj, cu primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, și cu președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu. Autoritățile locale și județene și-au exprimat sprijinul pentru funcționarea sucursalei regionale, dar și pentru înființarea la Târgu Jiu a unei filiale a Academiei Române de Baschet. La întâlnire a fost prezent și directorul CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeț.

    A urmat adunarea generală regională, desfășurată la Universitatea „Constantin Brâncuși”, în sala Senatului, participanții fiind informați despre obiectivele sucursalei și strategiile de dezvoltare regională, de către conducerea FR Baschet, precum și către noul director al Sucursalei regionale 2 a FR Baschet, Claudiu Alionescu. La eveniment au participat reprezentanți ai asociațiilor județene de baschet, precum și reprezentanți ai cluburilor din regiune. De asemenea, la întâlnire a participat și inspectorul pentru educație fizică și sport din cadrul ISJ Gorj, Adriana Dănciulescu.

    Din partea Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu au participat la adunare regională, Claudiu Alionescu, directorul tehnic al echipei de baschet a CSM Târgu Jiu, Kresimir Basic, antrenorul principal al echipei gorjene, Alexandru Gliga, antrenor secund al echipei de seniori, dar și antrenorii grupelor de juniori de la CSM Târgu Jiu, Laurențiu Răuț, Toma Popescu și Carlos Popescu.

    Claudiu Alionescu, numit directorul Sucursalei regionale 2 a FR Baschet

    Realizarea unei reforme administrative a Federației Române de Baschet, prin descentralizarea și regionalizarea activității, este un capitol major din Strategia de dezvoltare a activității baschetbalistice din România pentru perioada 2022-2032, elaborată de președintele Carmen Tocală. „Lucrăm și a fost aprobată de Adunarea Generală încă din anul 2022. Am așteptat aprobarea în instanțele judecătorești. Avem 11 sucursale regionale. Acum a avut loc o relocare a sediului de la Craiova la Târgu Jiu. Au fost în ultimele trei luni foarte multe discuții și am luat această hotărâre pentru că avem filiala Academiei Române de baschet la Târgu Jiu. Și a fost din respect pentru colegii noștri care lucrează pentru juniori“, a spus Carmen Tocală.

    Directorul tehnic de la CSM Târgu Jiu, Claudiu Alionescu, a fost numit directorul Sucursalei regionale 2 a FR Baschet. Oficialul gorjean crede în această strategie și spune că este o onoare pentru entitatea sportivă să facă parte din acest proiect.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: