spot_img
14.5 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 29, 2024
Altele
    AcasăSportSportiv de la CSM Târgu Jiu, campion național

    Sportiv de la CSM Târgu Jiu, campion național

    Alexandru Sulea a devenit noul campion național la U22 la categoria 86 de kilograme. Alex, sportiv legitimat la CSM Târgu Jiu, a boxat vineri, 27 septembrie 2024, în finala Campionatului Național de Box pentru Seniori U22 de la Râmnicu Vâlcea, la categoria 86 de kilograme.

    Pugilistul gorjean l-a învins la puncte, în finala categoriei, pe Răzvan Ciobanu de la CSM Bacău.

    Râmnicu Vâlcea a găzduit pe parcursul acestei săptămâni, Campionatul Național de Box U22, dedicat memoriei lui Marius Băluță. În perioada 24-28 septembrie 2024, cei mai buni tineri pugiliști din țară își demonstrează abilitățile în ring. Printre ei s-a numărat și gorjeanul Alexandru Sulea, medaliat cu argint la seniori U22 la Cupa României de Tineret și Seniori U22 de anul acesta, din luna mai. Dacă atunci Alex a câștigat argintul, iată că acum a venit și momentul în care pugilistul gorjean a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Ajuns pe tabloul principal, sportivul pregătit de Petrișor Gănănău a dat în primul meci de clujeanul Mates Mylan, de la Arena Cluj. Sportivul nostru s-a impus la puncte la capătul unui meci pe care l-a dominat fără probleme. În semifinale l-a avut adversar pe rapidistul Rareș Stoiculescu. Alex a făcut un meci senzațional, practic nu i-a dat nicio șansă rapidistului și s-a calificat în finala categoriei. În finala disputată vineri, 27 septembrie, Alex a boxat împotriva lui Rareș Ciobanu, legitimat la CSM Bacău. Finala a fost una aprinsă, dar sportivul gorjean și-a demonstrat în cele din urmă superioritatea în ring și a câștigat titlul național la U22.

    „Sunt foarte mândru de el și mă bucur pentru acest rezultat“

    Petrișor Gănănău, antrenor secția box CSM Târgu Jiu, a spus că medalia obținută de elevul său este pe deplin meritată: „Alexandru este un sportiv foarte serios, drept dovadă stau și performanțele sale din acest an. Este bine pregătit fizic și sigur pe el, iar pe parcursul acestui an a demonstrat că prin muncă și seriozitate poți ajunge unde îți dorești, iar el a ajuns Campion Național U22. Sunt foarte mândru de el și mă bucur pentru acest rezultat și vă spun sincer că vreau să continuăm acest proces de pregătire pentru că urmează și alte turnee. Aș vrea să-i mulțumim pentru susținere domnului director Robert Bălăeț, și celor care sunt alături de noi. Suntem foarte siguri pe ceea ce facem și cu siguranță vom aduce și alte rezultate de excepție”.

    Alexandru Sulea este tot mai aproape de o convocare la lotul național pentru Campionatul European, care va avea loc în luna octombrie, în Bulgaria.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!