spot_img
25.5 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 26, 2024
Altele
    AcasăSportStefan Nikolic este noul antrenor al echipei de baschet CSM Târgu Jiu...

    Stefan Nikolic este noul antrenor al echipei de baschet CSM Târgu Jiu U18

    Stefan Nikolic revine la CSM Târgu Jiu, de această dată în postura de antrenor. Oficialii clubului au ajuns la o înțelegere cu fostul jucător al echipei noastre, pentru a prelua Grupa U18 a CSM Târgu Jiu.

    Nikolic a evoluat în două rânduri pentru orașul Târgu Jiu, în perioada 2008-2011, la Energia, și în sezonul 2020-2021, pentru CSM Târgu Jiu. Nikolic revine în 2024 la CSM Târgu Jiu, în postura de antrenor și se va ocupa, în sezonul 2024-2025, de echipa U18 a clubului, grupă care va evolua în premieră în campionatul național rezervat juniorilor U18.

    Stefan Nikolic a început baschetul la vârsta de 9 ani, la clubul KK Zemun, din capitala Serbiei, Belgrad. A câștigat primul titlu de campion național de juniori la doar 10 ani cu KK Zemun și a fost declarat MVP-ul competiției. Toată activitatea sa de junior a gravitat în jurul clubului KK Zemun, unde a activat până în 2002. În tot acest timp a fost selecționat la toate echipele de juniori ale Serbiei, de la U12 până la U20. Ca junior și-a trecut în palmares, cu naționala Serbiei, 3 medalii de aur la Campionate Europene Divizia A, la U16 și U20.

    La doar 16 ani a făcut pasul la seniori, după ce a fost transferat la BC Lukoil Akademic, în Bulgaria. Pentru echipa bulgară a jucat în sezonul 2002-2003, la capătul căruia a câștigat campionatul și Cupa Bulgariei. Cu Lukoil Akademic a jucat în Europe Cup, competiție în care a marcat primele sale puncte la doar 16 ani și 6 luni, Cu echipa bulgară a ajuns în Top 16 Europe Cup. După sezonul petrecut în Bulgaria a revenit în Serbia, unde a evoluat timp de două sezoane în prima ligă, alături de echipele BC Lavovi 063 Belgrad și BC Egonom Nis. În 2005 a părăsit Serbia pentru un transfer în Slovenia, la BC Geoplin Slovan, echipă cu care a evoluat în ABA Adriatic League. După evoluțiile din Liga Adriatică, oficialii ruși de la Krasnoiarsk au pus ochii pe el și l-au transferat în 2006 la BC Enisei Krasnoiarsk, în prima ligă din Rusia. A plecat apoi în Germania, tot în prima ligă, acolo unde a evoluat pentru BC Cologne 99ers. În 2008 a avut primul contact cu baschetul românesc și cu orașul Târgu Jiu, pentru că a semnat cu Energia Târgu Jiu, echipa la care a evoluat timp de 3 sezoane, în perioada 2008-2011. La Târgu Jiu a evoluat sub comanda tatălui său, Slobodan Nikolic, antrenor principal al Energiei. În 2011 a plecat în Grecia, în liga a doua elenă, la BC AEK Atena. Cu gruparea ateniană a câștigat liga a doua și a promovat în prima ligă din Grecia. A trecut pentru un sezon în prima ligă din Macedonia, la BC Karpos Sokoli, dar s-a întors în Grecia unde a evoluat până în 2015 la BC Pefkohori și BC Gymnastikos Larias. Pentru puțin timp a ajuns și în Franța, unde a evoluat pentru BC Charleville-Mézières, în prima parte a sezonului, iar pentru partea a doua a sezonului a revenit în România, la CSM Oradea. Nikolic are în palmares un titlu de campion al României, câștigat la finalul sezonului 2017/2018, alături de CSM Oradea. A semnat cu CSM Mediaș, dar primăria orașului Mediaș a decis atunci să își retragă sprijinul financiar și echipa nu s-a mai înscris în ediția 2020/2021 a LNBM, iar Stefan a ajuns la un acord cu CSM Târgu Jiu, echipă antrenată în acel moment de Claudiu Alionescu. De la Târgu Jiu a plecat în Grecia, unde a evoluat până în 2022 la echipele BC Pagrat și BC Trikala. Din 2023 s-a apucat de antrenorat la nivel de juniori. Din toamna acestui an, revenit la Târgu Jiu cu familia, iar în acest sezon se va ocupa de Grupa U18 a CSM Târgu Jiu.

    „Cu câteva zile în urmă, am fost contactat de cei din conducerea clubului și mi-au propus această colaborare, la care am răspuns afirmativ. Vreau să le mulțumesc celor din conducerea clubului pentru această oportunitate și pentru încrederea acordată. Sper să fie o colaborare cât mai bună. În momentul de față, m-am stabilit cu familia mea la Târgu Jiu, practic sunt acasă. Primul și principalul obiectiv este să-i ajutăm pe copii să se dezvolte astfel încât, în scurt timp, aceștia să ajungă la un nivel de performanță baschetbalistică ridicat, care să le permită să facă pasul către echipa de seniori”, a declarat Stefan Nikolic.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!