spot_img
14.5 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăActualitateLa Rovinari se lucrează, pe Defileu se …stă

    La Rovinari se lucrează, pe Defileu se …stă

    Veşti bune la capitolul lucrări pe drumurile judeţului. Se mai văd şi rezultatele, spune conducerea Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu, care are asigurări că iarna nu va prinde principalele tronsoane de drumuri naţionale care traverseza judeţul, neplombate. Reabilitarea la DN 66, tronsonul Târgu-Jiu – Rovinari are cele mai multe îmbunătăţiri şi este în grafic, dar sunt ceva probleme pe Defileu unde lucrările înaintează anevoios.

    A început campania de plombare a drumurilor naţionale care tranzitează Gorjul. Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Gorj, Ion Tudor, a precizat că mai sunt încă multe de făcut, dar trebuie văzută şi partea plină a paharului, anume că se circulă deja pe primul strat de asfalt, pe tronsoanele Bumbeşti Jiu – Târgu-Jiu –Rovinari, fiind turnat mai devreme de termenul estimat, 1 octombrie. Acum urmează lucrările la rigole şi poduri, în special cel de la Vârţ fiind mai complex. Deşi sunt nemulţumiri cu accesul la drum, autorităţile asigură că se vor găsi soluţii.Vesrea bună este că deja s-a trecut la stratul 2, cum e cazul spre Bumbeşti, urmând ca până la iarnă sa se pună să stratul de uzură. „Mai avem la Termocentrala Rovinari cele două canale de aducţiune apă pentru răcire şi scurgere şi la cele două pasaje peste Jiu la Rovinari, calea ferată şi podul peste Jiu. La Vârţ unde este un pod mare, greu, s-a lucrat mult la conducte, dar mai avem de lucru pe la Rovinari. Se lucrează deja la casete şi la rigole, urmând să se lucreze la accesul pentru fiecare familie. Aici au fost oamenii puţin nemulţumiţi, dar vreau să le transmitem că vom lua fiecare caz în parte, unde au fost patru metri, rămân patru metri, unde au fost opt, se face podeţul mai mare”, a declarat Ion Tudor, şef Drumuri Naţionale Gorj. Sunt însă probleme cu Defileul Jiului, unde mai mult se stă decât se lucrează. O spune chiar şeful de la Secţia Drumuri Naţionale Gorj care dezaprobă ritmul de lucru al spaniolilor responsabili cu execuţia. Dacă nu se achită de sarcini, constructorul va putea suporta măsuri, mai ales că evaluări şi raportări la CNADNR se fac zilnic.

    „De la Bumbeşti Jiu, defileul, până la Lainici, vineri am fost cu directorul Direcţiei de implementare, cel care se ocupă direct de drumuri de la Companie, de la companie şi am avut în teren discuţii cu spaniolii. Le-am atras atenţia, că sunt răspunzători de graficul de execuţie şi să nu fim puşi in situaţia să luăm măsuri. Chiar dacă este o altă firmă acolo, cum sunt ei împărţiţi pe contract, dar care nu prea lucrează, credem că în această săptămână se vor lămuri lucrurile. În fiecare dimineaţă trebuie să comunicăm domnului director Neaga ce s-a lucrat”, a explicat şeful de la Drumuri Gorj, Ion Tudor. Asigurări că iarna lui 2014 va scoate şoferii pe altfel de drumuri reabilitate, dă şi prefectul judeţului. „Am avut mai multe întâlniri şi cu constructorul, astăzi de dimineaţă am vorbit cu domnul Tudor şi am primit asigurări că pe 15 noiembrie se va circula pe un nou strat de asfalt şi în zona de nord. În zona Rovinari, partea de sud se lucrează destul de bine, suntem în grafic şi suntem siguri că ne vom achita de promisiunile făcute cetăţenilor că se va termina pe 15 noiembrie, nu definitiv, dar se va circula pe asfalt nou”, a declarat Alin Văcaru, prefectul de Gorj. De asemenea, problema reparaţiilor pe tronsoane de drum atât pe DN 76 spre Tismana şi Hurezani, este avută în vedere până la finalul anului. Directorul de la Drumuri Naţionale, Ion Tudor anunţă că în această toamnă se asfaltează şi doi kilometri în zona Hurezani, iar iarna nu va găsi lucrările propuse neexecutate.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: