spot_img
13.1 C
Târgu Jiu
vineri, mai 17, 2024
Altele
    AcasăActualitateToate sursele de alimentare cu apă ale municipiului Târgu Jiu, activate

    Toate sursele de alimentare cu apă ale municipiului Târgu Jiu, activate

    Operatorul de apă și canalizare, Aparegio, a apelat la sursele de rezervă, forajele subterane din zona Iezureni, pentru a face față consumului de apă din municipiul Târgu Jiu, în perioada de caniculă. Traian Pătrășcoiu spune că, în perioada următoare, va fi nevoie de punerea în funcțiune și a ultimei surse de rezervă: alimentarea din barajul Vâja.

    „Sursele noastre deschise de alimentare cu apă sunt în scădere. Alimentarea cu apă a municipiului Târgu Jiu se face din două surse deschise, Șușița și Sohodol, care înregistrează o scădere drastică a debitelor, și din surse subterane din zona Iezureni, care au fost activate. Mai avem o sursă suplimentară de apă de la Vâja, care va trebui activată în perioada imediat următoare, pentru a nu afecta populația municipiului Târgu Jiu. Deocamdată, avem debitul necesar pentru alimentarea cu apă a municipiului Târgu Jiu. Pentru celălalte unități administrativ – teritoriale, alimenarea se face din surse subterane și nu sunt probleme“.

    Apel către cetățeni

    Traian Pătrășcoiu spune că e nevoie ca cetățenii să consume apa doar pentru consumul propriu și să nu o folosească la irigații: „Nu se impune, deocamdată, măsuri de raționalizare. Îi rugăm pe utilizatori să elimine risipa. Sursele sun în scădere“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: