spot_img
15.5 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 21, 2024
Altele
    AcasăActualitateScandal la Primăria Târgu Jiu din cauza unui post „cu dedicație”

    Scandal la Primăria Târgu Jiu din cauza unui post „cu dedicație”

    Concurs „cu dedicație” la Primăria Municipiului Târgu Jiu! Asta acuză viceprimarul Adrian Tudor, care spune că primarul Marcel Romanescu vrea să-și angajeze un coleg de partid într-o Direcție pe care el o coordonează. Vicele nu înțelege de ce primarul vrea neapărat un absolvent de Educație Fizică într-o Direcție de Turism și Evenimente Culturale. În replică Marcel Romanescu dă asigurări că va fi organizat un concurs corect și transparent.

    Direcția de Turism a Primăriei angajează un specialist în sport și educație fizică. Cum cele două domenii nu au prea multe lucruri în comun, viceprimarul Adrian Tudor acuză că postul este unul creat special pentru vecinul primarului Romanescu. „Cu ce se ocupă această direcție o spune și titlul, dar se cere obligatoriu să fie absolvenți doar de Educație Fizică și Sport. Răspund de activitatea acestei Direcții, dar nu am fost consultat. Directorul Direcției respective nu a întocmit niciun material că ar avea nevoie de un om pe acest domeniu. Rămânea să mai ceară să aibă înălțimea de 1,80 metri și se încadra perfect vecinul de la Rugi al domnului Romanescu. Respectivul tânăr care și-a depus deja dosarul și pentru care se organizează, probabil, acest concurs, este domnul Adrian Florin Sichitiu. Deja lucrează la Edilitara. Plătit din bani publici, a fost folosit în scopuri politice în ultima perioadă, ocupându-se de convocarea oamenilor pe cartiere înainte de a veni domnul Romanescu să discute cu cetățenii”, a declarat viceprimarul Adrian Tudor.

    „Angajările politice de la Primăria Târgu Jiu”

    Vicele Tudor spune că există semne de întrebare și în ceea ce privește alte angajări făcute în timpul mandatului lui Romanescu. „Din ce în ce mai mulți cetățeni care poartă numele Sichitiu și sunt din Rugi ajung să ocupe posturi în administrația publică locală. La Transloc există, de asemenea, o persoană în consiliul de administrație care a fost la concurs și este tot din Rugi. Sper să fie doar coincidențe. Pentru CSM se pregătește, de asemenea, o manevră. Este anunțat deja că va face parte din comisie colegul de partid al domnului Romanescu, domnul Liviu Andrei. Marcel Romanescu mai are un antecedent în ceea ce privește angajările politice din ultima perioadă de la Primăria Târgu Jiu. Postul de director adjunct de la Direcția de Impozite și Taxe este ocupat în acest moment de o fostă colegă a domniei sale de la Tineret, de la PD”, a mai spus Adrian Tudor, care amenință că va ataca deciziile lui Romanescu în contencios administrativ.

    „Posturile nu au fost pregătite pentru nimeni”

    Primarul Marcel Romanescu recunoaște că are o relație apropiată cu tânărul liberal Adrian Florin Sichitiu, însă dă asigurări că asta nu îl va împiedica să organizeze un concurs corect și transparent. „Am avut foarte multe evenimente sportive și nu avem în cadrul Direcției de Evenimente un specialist pe acest domeniu. Am avut Campionatul European de Box, Campionatul Național de Baschet, vom avea un CSM și trebuie să avem un corespondent în cadrul Primăriei care să urmărească evenimentele organizate pe raza municipiului. Posturile din Primărie, cel puțin de când sunt eu primar, nu au fost pregătite pentru nimeni. Îl cunosc pe domnul Adrian Sichitiu, dar orice cetățean poate să se înscrie la concurs. Suntem într-o relație de amiciție, de prietenie, așa cum sunt cu toți oamenii care au provenit din același sat din care am provenit și eu”, a reacționat Marcel Romanescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!