spot_img
11.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 11, 2024
Altele
    AcasăEveniment5200 lei este cunatumul amenzilor aplicate de inspectorii D.S.V.S.A. Gorj, într-o săptămână

    5200 lei este cunatumul amenzilor aplicate de inspectorii D.S.V.S.A. Gorj, într-o săptămână

    În perioada perioada 20 – 26.08.2018, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat controale şi verificări tematice și fizice în unităţi supuse supravegherii şi controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor situate pe raza teritorială a judeţului Gorj (în localităţile: Albeni, Alimpeşti, Arcani, Baia de Fier, Bălănești, Bâlteni, Bolboşi, Brănești, Căpreni, Cătunele, Ciuperceni, Câlnic, Dăneşti, Dragoteşti, Drăguțești, Fărcăşeşti, Godineşti, Hurezani, Licurici, Mătăsari, Motru, Negomir, Novaci, Polovragi, Rânca, Rovinari, Samarineşti, Săcelu, Săuleşti, Stănești, Stoina, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Turburea, Turcinești, Țânţăreni), pentru a verifica modul de asigurare a conformității cu cerințele legislaţiei în vigoare în toate etapele lanţului alimentar, precum şi în domeniul sănătăţii şi bunăstării animalelor.

    Controalele efectuate au avut ca obiective principale:
    – verificarea condițiilor de igienă în baza Planului cifric al Programului de Supraveghere și Control în domeniul Siguranței Alimentare 2018 şi a tematicilor propuse de A.N.S.V.S.A. privind prevenirea toxiinfecțiilor alimentare – 99 inspecții;
    – înregistrarea a 11 unităţi nou-înfiinţate cu activitate în domeniul alimentar, a 2 mijloace auto pentru transportul animalelor vii şi a 2 mijloace auto pentru transportul produselor alimentare;
    – soluţionarea unei sesizări a D.S.P. Gorj şi prelevarea de probe din loturile de alimente consumate, pentru a elucida o suspiciune de toxiinfecţie alimentară;
    – controale comune cu echipe al I.P.J. Gorj în unităţi de comercializare şi/sau servire a produselor alimentare;
    – prelevarea a 22 de probe din alimente pentru determinarea parametrilor microbiologici în produse alimentare (NTG, NCS, Salmonella);
    – avizarea mișcărilor inter-județene de animale;
    – controale comune cu echipe ale I.P.J. Gorj în puncte temporare de trafic asupra mijloacelor auto de transport al porcinelor vii și produselor alimentare din carne de porc, privind implementarea cerințelor de combatere a pestei porcine africane;
    – verificarea modului de efectuare a acţiunii de tuberculinare;
    – verificarea respectării interdicţiei de organizare a târgurilor de animale (Fărcăşeşti, Săuleşti, Ţânţăreni);
    – verificarea stânelor şi cantoanelor, din punct de vedere al respectării cerinţelor sanitare-veterinare legale;
    – soluţionarea unei sesizări privind nerespectarea normelor sanitare-veterinare referitoare la deţinerea animalelor de companie;
    – verificarea administrativă şi prin supracontrol a unui număr de 42 dosare de deconturi ale acţiunilor de identificare şi înregistrare a animalelor desfăşurate de medicii veterinari de liberă practică împuterniciţi în luna iulie.
    În timpul controalelor efectuate în această perioadă a fost constatată nerespectarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 5200 lei, în unităţi situate în localităţile Bâlteni, Fărcăşeşti, Rovinari şi Târgu-Jiu, astfel:
    – 2000 lei la un restaurant, pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare refrigerate: mezeluri, ouă, legume proaspete nedelimitate, în acelaşi spaţiu frigorific;
    – 2000 lei la un bar, pentru nerespectarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de preparare, depozitare, servire şi comercializare a băuturilor, precum şi a echipamentelor şi ustensilelor de lucru utilizate în unitate;
    – 600 lei la un magazin alimentar, pentru depozitarea peștelui congelat (macrou si hamsii) în contact direct cu pereţii neigienizaţi ai congelatorului, care prezentau depuneri masive de gheaţă, precum şi depozitarea băuturilor alcoolice şi răcoritoare direct pe pavimentul neigienizat;
    – 600 lei la un magazin alimentar, pentru depozitarea unor produse alimentare direct pe paviment, sub vitrina frigorifică.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: