spot_img
21.1 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 8, 2024
Altele
    AcasăEconomicSindicaliștii din CEO, la întâlnire marți cu ministrul Energiei

    Sindicaliștii din CEO, la întâlnire marți cu ministrul Energiei

    Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia se întâlnesc marți, la București, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. Discuțiile au loc la sediul Ministerului Energiei, după ce luni la Târgu Jiu au avut loc proteste în fața Complexului Energetic Oltenia. Unii dintre liderii de sindicat au intrat de dimineață în greva foamei, însă au renunțat după ce ministrul Energiei a anunțat că îi va primi la discuții, în cursul zilei de marți, de la ora 16,00. Protestatarii au cerut luni reducerea vârstei de pensionare și alocarea de fonduri pentru plata certificatelor de CO2 de către Complexul Energetic Oltenia. Gabriel Căldărușe a precizat că inclusiv în legislația actuală există soluții pentru reducerea cu 8 ani a vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia. Președintele SMEO mai cere elaborarea unui Statut al lucrătorilor din companiile producătoare de energie electrică.

    Cer garanții pentru acordarea banilor pentru plata CO2

    Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a declarat că primul punct al discuțiilor va viza acordarea de fonduri pentru Complexul Energetic Oltenia, astfel încât să fie achitate certificatele de CO2. Potrivit lui Gabriel Căldărușe, promisiunea este ca în ședința de Guvern din această săptămână, până vineri, să fie aprobat ajutorul financiar pentru colosul energetic. Este vorba de suma de 241 de milioane de euro. Banii sunt prevăzuți în Bugetul de stat, însă ar fi nevoie și de un aviz al Comisiei Europene pentru Planul de restructurare și decarbonare a CEO 2021 – 2026.

    Toate Federațiile trimit reprezentanți

    Este de precizat că la discuțiile de marți de la Ministerul Energiei vor participa sindicaliști de la toate federațiile reprezentative. Este vorba de: Federația Națională „Univers”, Federația Națională Mine Energie, Federația Energetica și Federația Sindicatelor Libere Petrol Energie. Practic, la întâlnirea cu ministrul Virgil Popescu va fi prezentă întreaga Comisiei de negociere de la Complexul Energetic Oltenia. Gabriel Căldărușe a precizat că va avea alături de el 5 colegi care au participat la protestul de luni dimineață. Căldărușe a mai spus că va fi abordată și problema scăderii vârstei de pensionare pentru care este nevoie de votul majorității politice aflată la guvernare.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!