spot_img
15 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăEconomicNoi amânări de termene pentru lucrările la grupul 5 de la Termocentrala...

    Noi amânări de termene pentru lucrările la grupul 5 de la Termocentrala Rovinari

    Noi acte adiționale au fost necesare la contractele privind modernizarea grupului energetic numărul 5 de la Temrocentrala Rovinari a Complexului Energetic Oltenia. Acum se speră terminarea lucrărilor înainte să fie oprit și pus în conservare grupul energetic numărul 3.

    Actele adiționale au fost încheiate de către administrația colosului energetic pentru trei contracte de execuție de lucrări. Nu este pentru prima dată când contractele în cauză sunt prelungite prin acte adiționale, pentru că încă mai sunt lucrări de executat.

    Primul contract este din anul 2022 și este semnat cu societățile Energoutil și Energomontaj din București. Cele două companii au fost angajate să elaboreze documentație și să realizeze lucrările cu privire la racordarea grupului energetic numărul 5 la instalația de desulfurare a grupului energetic 3 de la SE Rovinari. Al doilea contract a fost încheiat în anul 2018 cu General Turbo București, pentru modernizarea turboagregatului de la grupul energetic amintit. Nu în ultimul rând, al treilea contract este încheiat în anul 2021 cu Tecnoarmit București, pentru furnizarea de circuite și de elemente de conducte.

    Lucrări nefăcută la timp

    Complexul Energetic Oltenia ar fi trebuit să finalizeze de câțiva ani modernizarea grupului energetic numărul 5 de la Sucursala Electrocentrale Rovinari. Din cauza lipsei de fonduri, acest lucru a trenat. Noul termen de punere în funcțiune este al doilea semestru a anului 2023. Acesta este corelat cu trecerea în conservare a grupului energetic numărul 3 de la Termocentrala Rovinari. Dacă racordarea grupului 5 la instalația de desulfurare a grupului 3 nu va fi gata până în luna octombrie, compania riscă să rămână, dintr-un foc, fără două grupuri energetice disponibile de a funcționa, dacă există cerere pe piață pentru energia produsă pe bază de cărbune.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: