spot_img
15.5 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 16, 2024
Altele
    AcasăActualitateO fabrică de ulei va fi construită în județul Gorj

    O fabrică de ulei va fi construită în județul Gorj

    O fabrică de ulei va fi construită, printr-un sprijin financiar obținut printr-un program derulat de Ministerul Agriculturii în comuna Țânțăreni, județul Gorj. Investiția se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro.

    Consiliul Local Țânțăreni a concesionat investitorului un teren de suprafață de 12 hectare.

    Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a spus că fabrica va fi construită printr-un sprijin financiar obținut printr-un program derulat de Ministerul Agriculturii: „Ajutorul este realizat prin programul «Investalim» derulat de Ministerul Agriculturii. Un operator economic este declarat câștigător și s-a aprobat Ordonanța de Urgență prin care s-a finanțat și în cel mult zece zile va fi semnat contractul de finanțare pentru realizarea unei fabrici de ulei“, a spus Cosmin Popescu la Radio Infinit.

    „Semințele de floarea soarelui din județele Dolj și Olt vor fi procesate la Țânțăreni“

    Firma care va face fabrica de ulei la Țânțăreni a ales această localitate întrucât este apropiată de producătorii de floarea soarelui din județele Dolj și Olt.

    „Concesiunea terenului de 12 hectare a fost pusă la dispoziție pentru realizarea fabricii de ulei. S-a semnat contractul, iar acum va începe investiția propriu zisă. Semințele de floarea soarelui din județele Dolj și Olt vor fi procesate la Țânțăreni“, a mai precizat Cosmin Popescu.

    Societățile care investesc în județul Gorj pot să beneficieze de cele mai mari ajutoare de stat din România. Cosmin Popescu a spus că interesul oamenilor de afaceri a crescut, după ce s-a aprobat acest ajutor de stat.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
    error: Content is protected !!