spot_img
27.7 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 16, 2024
Altele
  AcasăActualitateO fabrică de ulei va fi construită în județul Gorj

  O fabrică de ulei va fi construită în județul Gorj

  O fabrică de ulei va fi construită, printr-un sprijin financiar obținut printr-un program derulat de Ministerul Agriculturii în comuna Țânțăreni, județul Gorj. Investiția se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro.

  Consiliul Local Țânțăreni a concesionat investitorului un teren de suprafață de 12 hectare.

  Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a spus că fabrica va fi construită printr-un sprijin financiar obținut printr-un program derulat de Ministerul Agriculturii: „Ajutorul este realizat prin programul «Investalim» derulat de Ministerul Agriculturii. Un operator economic este declarat câștigător și s-a aprobat Ordonanța de Urgență prin care s-a finanțat și în cel mult zece zile va fi semnat contractul de finanțare pentru realizarea unei fabrici de ulei“, a spus Cosmin Popescu la Radio Infinit.

  „Semințele de floarea soarelui din județele Dolj și Olt vor fi procesate la Țânțăreni“

  Firma care va face fabrica de ulei la Țânțăreni a ales această localitate întrucât este apropiată de producătorii de floarea soarelui din județele Dolj și Olt.

  „Concesiunea terenului de 12 hectare a fost pusă la dispoziție pentru realizarea fabricii de ulei. S-a semnat contractul, iar acum va începe investiția propriu zisă. Semințele de floarea soarelui din județele Dolj și Olt vor fi procesate la Țânțăreni“, a mai precizat Cosmin Popescu.

  Societățile care investesc în județul Gorj pot să beneficieze de cele mai mari ajutoare de stat din România. Cosmin Popescu a spus că interesul oamenilor de afaceri a crescut, după ce s-a aprobat acest ajutor de stat.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!