spot_img
10.6 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 1, 2024
Altele
    AcasăAdministratiePUG pentru comuna Baia de Fier

    PUG pentru comuna Baia de Fier

    Comuna Baia de Fier își face Plan de Urbanism General. Un prim demers pentru realizarea PUG-ului este alocarea fondurilor necesare pentru efectuarea unui studiu arheologic destinat UAT Baia de Fier. Bugetul este de peste 10.000 de lei. Întreaga documentație va fi depusă la dosarul pentru aprobarea Planului de Urbanism General.
    Baia de Fier este o comună formată din satele Baia de Fier (reședința) și Cernădia. Comuna este întinsă pe albia râului Galbenul, fiind mărginită în partea de est de râul Olteț.
    Grafitul este prezent în singura mină de acest tip de pe teritoriul României. Nu este însă funcțională. Denumirea comunei provine de la exploatare primitivă a minereului de fier, care era purificat cu ajutorul apei ce era dirijată în gropi mari săpate în pământ și în care se punea minereul de fier. Pe teritoriul acesteia au fost decoperite morminte ale soldaților romani ce păzeau drumul construit de romani la poalele munților Parâng și care ajungea la Castrul Roman zidit din Târgu Jiu. Principalele obiective tursitce din zonă sunt: Peștera Muierilor, Biserica „Toți Sfinții” din Baia de Fier și Biserica de lemn din Cernădia. La acestea se adaugă Rânca și Transalpina.
    Comuna Baia de Fier, care este declarată stațiune turistică de interes local, are și propriul brand turistic. Acesta este format dintr-o imagine cu munți, hamace la înălțime și o peșteră, pentru că în această localitate se află Peștera Muierii.
    „Poate numele Visit Baia de Fier v-a condus, cel puțin până azi, spre ideea că reprezintă doar o simplă pagină de social media. Până azi așa a fost.
    De cum înainte, vom vorbi despre Brandul turistic ”Visit Baia de Fier”, motiv pentru care vă spunem bun venit în universul autentic al destinației noastre – „Visit Baia de Fier”-Comoara din Munți! Aici, la Baia de Fier, fiecare colțișor al peisajului este îmbrățișat de istorie, îmbinând armonios relaxarea cu aventura și tradiția cu inovația. Suntem mândri să împărtășim cu tine povestea acestui loc magic, unde natura, ospitalitatea și bucuria se împletesc pentru a crea o experiență memorabilă.
    Logo-ul Visit Baia de Fier, alcătuit cu grijă și dedicare, este oglinda autenticității localității Baia de Fier și a valorilor ei fundamentale. În el regăsești nu doar un simbol, ci o fereastră deschisă către inima Munților Parâng. Permitem ca fiecare trăsătură să vorbească despre esența acestui loc și să transpună într-un mod vizual bogăția tradițiilor și potențialul pe care zona îl oferă. În spiritul aventurii și al relaxării, hamacele se întind între două creste, invitându-te să te pierzi în contemplarea peisajului spectaculos. Trei personaje reprezentate în hamace reprezintă prietenia, hărnicia și bucuria, ilustrând călătoria noastră împreună spre descoperire și destindere.
    Pe una dintre creste, un schior îndrăzneț ne amintește de farmecul activităților de iarnă din zonă, accentuând diversitatea experiențelor pe care le oferim. Arcada superioară în nuanțe de albastru răspândește cerul vast deasupra noastră și evocă liniștea interioară pe care o găsești într-un loc atât de îndepărtat de agitația cotidiană“, se arată într-un comunicat de presă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!