spot_img
20.1 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 3, 2024
Altele
    AcasăActualitateTraseul albastru: Ștafeta Veteranilor Invictus pornește de la Târgu Jiu

    Traseul albastru: Ștafeta Veteranilor Invictus pornește de la Târgu Jiu

    În perioada 04 – 25 octombrie 2024, Invictus România desfășoară Ștafeta Veteranilor Invictus, un eveniment aflat la a XI-a ediție, al cărui scop este să promoveze valorile naționale și respectul față de veteranii și eroii României din toate războaiele.

    Ștafeta Veteranilor Invictus este formată din 3 trasee:

    🔵 Traseul Albastru

    🟡 Traseul Galben

    🔴 Traseul Roșu

    Anul acesta, Ștafeta Veteranilor include peste 50 de localități importante și măsoară aproximativ 3.500 de kilometri. Ștafeta va fi purtată de peste 1.000 de alergători și bicicliști, civili și militari, fiind cel mai mare eveniment sportiv național.

    Vineri, 4 octombrie 2024, va avea loc la Târgu Jiu, startul Traseului Albastru 🔵, cu prezența autorităților locale, voluntari, sportivi de la cluburile locale, reprezentanți ai Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Jandarmeriei, dar și civili, alergători sau bicicliști. Se va pleca de la Coloana Infinitului (Ansamblul Monumental Calea Eroilor). La ora 8:30 se vor depune coroane de flori la Monumentul Eroilor  iar startul se va da la ora 9:00 de la Coloana Infinitului. Distanța de parcurs este de 38 de km. Locația în care se va preda ștafeta este Pasul Vâlcan (Monumentul Eroilor).

    Potrivit organizatorilor, traseul Albastru pleacă din Târgu Jiu și se va încheia la Carei, de Ziua Armatei Române, pe 25 octombrie, prezentând pe parcursul deplasării stafetei onorul tuturor eroilor neamului, voluntarii oprindu-se la Monumentele închinate eroilor neamului, care și-au jertfit viața pentru țară.

    Ștafeta este dusă în întreaga țară de către alergători și bicicliști, cu toții fiind voluntari. Și în acest an vor fi implicați peste 1000 de alergători și bicicliști voluntari care vor străbate peste 3500 km,

    Toți cei care doresc să aducă un omagiu eroilor neamului sunt invitați să se alăture, atât în alergare, cât și prin simpla prezență la start sau până la ieșirea din localitate.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!