spot_img
9.5 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 16, 2024
Altele
    AcasăActualitatePeste un milion de euro, pentru salubrizarea stațiilor CFR din Gorj

    Peste un milion de euro, pentru salubrizarea stațiilor CFR din Gorj

    Stațiile CFR de pe teritoriul județului Gorj vor fi igienizate, în următoarele luni. Compania Națională CFR, Regionala Craiova, a alocat fonduri pentru salubrizarea stațiilor CF din regiune. Bugetul total este de peste un milion de euro, pentru un total de 18 obiective din Oltenia, cu trafic intens de călători, în care este necesară asigurarea curățeniei în spațiile destinate publicului călător sau activităților de exploatare.

    Ca urmare a cerințelor legislative privind protecția sănătății publice și a mediului înconjurător se impune obligativitatea asigurării serviciului de salubrizare, serviciu care trebuie asigurat permanent cu societăți specializate, agrementate AFER.

    Salubrizarea stațiilor CF este o prestație care trebuie asigurată permanent, iar caracterul de regularitate al acestei prestații asigură condițiile minime necesare desfășurării în siguranță a traficului de călători prin stațiile CF, evită riscul de acumulare a deșeurilor în arealul stațiilor, situații care pot conduce la primirea de amenzi din partea autorităților statului.

    Serviciul ce ar trebui să fie prestat de luna viitoare presupune: asigurarea activității de salubrizare în sălile de așteptare, vestibule și holuri de acces în stație, în holurile caselor de bilete, peroane, spații dintre liniile căii ferate, spațiile verzi din incinta spațiilor, lifturi, pasaje subterane, trotuare și suprafețe de acces din stație spre oraș, WC-uri, rampe de gunoi, etc.

    În județul Gorj este vizată salubrizarea stațiilor CF Târgu Jiu, Rovinari și Cărbunești. Bugetul este de peste 840.000 de lei. Serviciile vor fi prestate pentru 24 de luni.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!