spot_img
9.5 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 16, 2024
Altele
    AcasăActualitatePiese romane din categoria „Tezaur“, descoperite de doi căutători de comori, într-o...

    Piese romane din categoria „Tezaur“, descoperite de doi căutători de comori, într-o pădure din Gorj

    O serie de piese romane din categoria „Tezaur“, de sec. II-III d. Hr., au fost descoperite într-o pădure din comuna Godinești, județul Gorj, de doi căutători de comori, cu ajutorul detectoarelor de metale.
    „15 piese metalice de origine romană, de sec. II-III d. Hr., din categoria Tezaur, au fost descoperite cu detectoarele de metale, într-o pădure din comuna Godinești, de doi „căutători de comori” din Gorj.
    10 dintre piese au fost descoperite de către Georgiana Baltag, din Motru, care ieșise la detecție împreună cu soțul său. Celelalte 5 piese au fost detectate în același loc, de către colegul lor, cu care obișnuiesc să iasă în teren, Ion Spătaru, din comuna Cătunele.
    Piesele arheologice au fost predate, astăzi, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, urmând să fie restaurate“, au transmis reprezentanții muzeului.

    „Monede și piese de harnașament”

    „Sunt piese romane mobile, de sec. II-III d. Hr., din categoria juridică Tezaur, din Patrimoniul Cultural Național. Este vorba despre monede și piese de harnașament”, a declarat dr. Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!