spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitate121 de imobile din Gorj, afectate de cutremure

  121 de imobile din Gorj, afectate de cutremure

  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit numărul imobilelor din Gorj afectate de cutremure. Datele arată că peste 120 de clădiri, majoritatea școli, prezintă riscuri. Inspectoratul Școlar va lua decizia de a muta sau nu elevii în alte unități, în funcție de problemele apărute la fiecare în parte.

  „Concret, comisiile mixte s-au deplasat la toate locațiile unde au fost semnalate probleme, iar din evaluările vizuale s-a constatat că s-au produs pagube la 121 de clădiri, asfel:
  27 de unități de învățământ;
  17 instituții publice;
  O unitate medicală;
  20 de lăcașuri de cult;
  5 operatori economici;
  2 obiective turistice;
  24 blocuri de locuit;
  22 de construcții cu destinația casă de locuit
  3 alte construcții.

  Pentru 16 dintre clădirile unități de învățământ afectate, în urma raportului de sinteză prezentat în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Instituția Prefectului – Județul Gorj a înaintat către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației un proiect de Hotărâre de Guvern în vederea alocării sumelor din Fondul de investiție la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pentru anul 2023, necesare efectuării lucrărilor de investiții, proiect care a obținut toate aprobările, fiind astăzi pe ordinea de zi a Guvernului României.

  Pentru celelalte 11 clădiri cu destinația unitate de învătământ urmează ca, în perioada imediat următoare, unitățile administrativ teritoriale să efectueze lucrările necesare.”

  În ceea ce privește activitatea elevilor, Inspectoratul Școlar Județean Gorj va lua decizii de relocare a elevilor din spațiile afectate sau comasare a acestora, astfel încât să nu existe niciun fel de pericole în ceea ce-i privește pe elevi și cadrele didactice. Măsurile adoptate vor fi comunicate în timp util de către reprezentanții fiecărei unități școlare pentru a ajunge în cel mai scurt timp la elevi și la părinți, a transmis CJCCI Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: