spot_img
20 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
  AcasăActualitate13 cazuri de muncă „la negru“ în Gorj

  13 cazuri de muncă „la negru“ în Gorj

  De la începutul anului și până în prezent au fost depistate, de către inspectorii de muncă, 13 persoane care munceau fără forme legale de angajare, la șapte firme.

  „În urma verificărilor efectuate în perioada amintită, inspectorii de muncă, cu atribuții de control în domeniul relațiilor de muncă, au depistat 13 cazuri de muncă nedeclarată, la 7 angajatori din localitățile Bâlteni, Dănești, Fărcășești, Târgu –Jiu, Rovinari, Plopșoru, precum și din județul Caraș-Severin, fiind aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 260.000 lei“, se arată într-un comunicat al ITM Gorj.

  Peste 100 de amenzi

  Pe parcursul lunii mai 2022, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat 152 controale, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

  „Pentru deficiențele constatate, inspectorii de muncă au aplicat 105 sancțiuni contravenționale în cuantum de 760.500 lei pentru nerespectarea normelor securității și sănătății în muncă și pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă. Au fost trasate 547 măsuri de intrare în legalitate“, se mai arată în comunicatul de presă.

  George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, a spus că verificările vor continua și în perioada următoare: „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va avea în continuare, ca obiective prioritare, combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și respectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: