spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitate15 posturi de profesor titular, sute de candidați

  15 posturi de profesor titular, sute de candidați

  Peste 500 de candidați vor intra mâine în febra examenului de titularizare. La Gorj lupta este crâncenă, aspiranții la catedră se luptă pentru un post de suplinitor deoarece la nivelul Inspectoratului Școlar Județean există doar 15 posturi de profesor titular. Cea mai mare bătălie se dă pentru învățământul preșcolar.

  De la an la an scade numărul posturilor disponibile în învățământul gorjean. La finele anului școlar 2020-2021, 80 de profesori au ieșit la pensie însă nu este nevoie să fie înlocuiți. Doar 15 posturi de titulari sunt vânate anul acesta prin examenul de titularizare, cele mai multe pe discipline vocaționale.

  „Pentru examenul de titularizare avem 555 de candidați pe 45 de specializări. Cei mai mulți candidați, 136, sunt pentru învățământul preșcolar. La unele specializări nu există posturi titulare, fiind disponibile doar 15 posturi de profesori titular. Examenul se va desfășura în trei locații, la Liceul Energetic, la Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu și Scoala Generală Gheorghe Tătărăscu. Pe 21 iulie vor fi comunicate primele rezultate urmând ca nemulțumiții să depună contestații. Rezultatale finale vor fi comunicate pe data de 3 august”, a transmis Nicolae Negrea, inspector ISJ Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: