spot_img
10.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitate159 de proiecte depuse de Unitățile Administrativ-Teritoriale din Gorj prin programul „Anghel...

    159 de proiecte depuse de Unitățile Administrativ-Teritoriale din Gorj prin programul „Anghel Saligny“

    Unitățile Administrativ-Teritoriale din județul Gorj au depus aproape 160 de proiecte de investiții Gorj prin programul „Anghel Saligny“, în valoare totală de trei miliarde lei noi.

    „Pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“ au fost depuse proiecte în domeniul apă canal, drumuri și poduri, iar o a doua componentă o reprezintă rețelele de distribuție gaze. Pe primele patru tipuri de obiective, perioada de depunere a proiectelor s-a încheiat pe data de 8 martie și au fost depuse circa 159 de proiecte din județul Gorj, în valoare totală de aproximativ 3 miliarde de lei. Proiectele constau în modernizare de străzi și drumuri locale, inclusiv drumuri județene, construire și modernizare de poduri, extindere și reabilitare rețele de apă potabilă și de canalizare“, a spus Victor Banța, secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

    Consiliul Județean Gorj a depus trei proiecte de aproximativ 140 milioane de lei pentru reabilitarea unor drumuri județene importante: Drumul Județean Brătești-Baloșani-Stejari-Piscoiu-Obârșia-limita cu Vâlcea; Rugi-Curpen-Stănești-Ursați, Călugăreni-Cloșani-Valea Mare; Dâmbova-Cârbești-Urechești-Văcarea-Sașa-Copăcioasa.

    Primăria Târgu Jiu a depus șase proiecte. „A fost prioritizat proiectul de amenajare pasaj auto cu trecere pe sub calea ferată strada 9 Mai, în valoare de 25 milioane de lei. Este un pasaj de importanță deosebită“, a spus Victor Banța.

     

    Cele mai multe proiecte constau în modernizarea de drumuri

     

    Cele mai multe proiecte constau în modernizarea sau construcția de drumuri și poduri. „Proiectele de modernizare de drumuri de interes local vor fi eligibile doar dacă vor exista rețele de apă și canal instalate, iar dacă nu există acestea să fie finalizate în cel mult doi ani de la semnarea contractului de finanțare, adică înainte de turnarea asfaltului“, a menționat Victor Banța la o emisiune de la 1 Plus Tv.

     

    Licitațiile vor fi organizate de Unitățile Administrativ Teritoriale

     

    Licitațiile pentru atribuirea execuției lucrărilor vor fi organizate de unitățile administrativ-teritoriale. „Fiecare UAT va fi răspunzătoare de întocmirea documentațiilor tehnico-economice, de procedura de achiziții publice, de derularea lucrării, de recepția și punerea în funcțiune și de recepția lucrării, sub sancțiunea returnării sumei de bani.

     

    Proiectele vor fi evaluate

     

    Proiectele depuse vor fi evaluate, astfel încât fiecare UAT să aibă cel puțin un proiect aprobat.

    „Proiectele au intrat într-o perioadă de evaluare care s-a încheiat și această perioadă evaluare, în urma cărei proiectele neeligibile au fost scoase din calcul și au rămas proiectele eligibile pentru care s-au cerut clarificării. Acest program prevede un buget de 50 de miliarde de lei pe o durată de cinci ani la care se adaugă doi. Suma este asigurată prin creditele de angajament din bugetul național.

    Din suma de 50 miliarde lei, 85 la sută revin lucrărilor de apă, canal, drumuri și poduri, adică 42,5 miliarde de lei, iar restul vor fi alocate pentru proiectele de construire și modernizare rețele de gaze naturale“, precizat secretarul general adjunct al MDLPA.

     

     

     

     

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: