spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăActualitateA fost finalizat proiectul tehnic de modernizare a Drumului Național 67 D....

  A fost finalizat proiectul tehnic de modernizare a Drumului Național 67 D. Lucrările vor începe în perioada următoare

  Proiectul tehnic de modernizare a Drumului Național 67 D Târgu Jiu – Baia de Aramă a fost finalizat și intră astăzi în comisiile de verificare ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în vederea analizării și aprobării. Lucrările de modernizare vor începe în perioada următoare. „Proiectul este realizat de o firmă de specialitate și nu cred că vor fi probleme. În mod normal, urmează să fie emisă autorizația de construcție și lucrările să demareze în perioada următoare“, a spus Cristi Tudor la o emisiune de la postul 1 Plus Tv.

   

  Contractul are o valoare de 58 milioane de lei

   

  Contractul având ca obiect „Consolidare si amenajare scurgere ape pe DN 67D” a fost atribuit societății ROUTE CENTER CONSTRUCT S.R.L., care este lider de asociere, alături de firma Ydail Construct și TRISKELE, ca asociați. Contractul are o valoare de aproape 58 de milioane de lei. Lucrările vor dura un an și jumătate.

  Vor fi efectuate următoarele lucrări: preluare si evacuare a apelor pluviale, prin realizarea de șanturi si rigole, pe tot sectorul de drum mentionat; preluare si evacuare a apelor subterane, prin executia de drenuri si guri de scurgere; execuție a trei  poduri noi; consolidare a 11 poduri; amenajare si refacere trotuare in zonele de intravilan; amenajare acostamente; realizare podete la intersectia cu drumuri laterale; realizare accese la proprietăți, pentru a se asigura scurgerea apelor pluviale; consolidare a corpului drumului , prin execuția de coloane forate sau ziduri de sprijin; lucrări de siguranța a circulației, marcaje rutiere, semnalizare verticala, borne kilometrice si hectometrice; relocare retele de utilitati; amenajare, in limita a 10 metri, a drumurilor laterale ce se intersecteaza cu DN 67D, intre km 0+000-42+000.

  „Pe perioada lucrărilor se va circula foarte greu pe acest sector de drum, deoarece vorbim de săpături pentru tratarea burdușirilor, drenuri pentru scurgerea apelor, construcția a trei poduri noi. Vor fi făcute rute ocolitoare“, a spus Cristi Tudor.

   

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: