spot_img
11.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 4, 2024
Altele
    AcasăActualitate2012, anul realizărilor în oraşul Rovinari

    2012, anul realizărilor în oraşul Rovinari

    2012 a fost un an plin pentru administraţia publică din Rovinari. Cu mic, cu mare, cu o echipă închegată, s-au făcut lucruri măreţe în acest oraş. Nu o spunem noi, ci oamenii care zi de zi tranzitează zona. Primarul Dorin Filip, dar şi administratorul public al oraşului, Constantin Podaru, au vorbit într-un interviu despre anul realizărilor la Rovinari.

    Semne bune anul are. Şi a avut, încă de la început, când oraşul Rovinari a început să înflorească. Dorin Filip, primarul oraşului şi administratorul public, Constantin Podaru au vorbit despre realizări şi investiţii, despre oraşul în care investiţiile sunt prioritare. „Am reabilitat 14 părculeţe de joacă în oraş, iar construirea acestora s-a realizat prin respectarea standardelor impuse la nivel european, s-a reușit crearea de mai multe spații verzi. În aceste parcuri de joacă s-a montat mobilier urban, acesta constând în bănci, aparate fitness, coş baschet, mese ping-pong, leagăne copii, jucării pe arc, rotativă, tobogan, iar lângă acesta din urmă s-au amenajat spații cu plăci de tartan, anti-traumă, pentru o mai mare siguranță a copiilor. De asemenea, s-au creat spații verzi prin acoperirea zonei cu gazon și plantarea de arbori și plante. Aleile parcurilor sunt din pavele, iar stâlpii de iluminat sunt dotați cu panouri fotovoltaice, reducând astfel la zero cheltuielile cu energia electrică”, a spus primarul Dorin Filip. Acesta a mai vorbit şi despre importanţa siguranţei copiilor în şcoli. „S-a reabilitat centrala termică a Şcolii Generale Nr. 3, în vederea asigurării siguranței, unui confort sporit și a unor mai bune condiții de studiu pentru elevi. Tot pentru siguranța elevilor s-au montat sisteme video atât la Şcoala Generală Nr. 3, cât și la Şcoala Generală Nr. 1. S-au construit gărdulețe pentru protecția spațiilor verzi din jurul blocurilor, gărdulețe care au un rol important și în ceea ce privește îmbunătățirea esteticii orașului. Acestea au fost realizate la cererea dumneavoastră și, pe această cale, vă transmit rugămintea de a depune cereri la primărie în continuare pentru construirea de gărdulețe și acolo unde nu sunt”, a mai precizat Dorin Filip.

    Spaţii verzi, prioritare pentru administraţie

    Spaţiile verzi sunt şi ele importante, mai ales într-un oraş industrial. „S-a finalizat Eco-Parcul. Din fonduri externe am reușit a realiza un parc ecologic, cu scopul măririi suprafeței de spațiu verde ce vă revine dumneavoastră. Așadar, s-au amenajat spații verzi; s-a realizat iluminatului funcţional cu panouri fotovoltaice, instalaţie de irigat automatizată, două spaţii de joacă pentru copii dotate cu diferite echipamente, alei ecologice; s-a montat mobilier urban: bănci, coşuri de gunoi, mese şi băncuţe pentru șah; dotarea cu toalete ecologice”, a spus Constantin Podaru. Acesta a vorbit şi despre planurile de viitor şi despre proiectele măreţe care vor aduce un plus oraşului Rovinari. „Vom amenaja Aleea Eroilor, aceasta cuprinzând următoarele elemente: bustul eroului Constantin Laurențiu Lisandru, un basorelief ce va reprezenta o scenă de luptă din al II-lea Război Mondial și plăci comemorative Eroi Locali. Un alt proiect este reabilitarea, modernizarea și echiparea Centrului Social Rezidențial B2, proiect ce include atât reabilitarea și modernizarea blocului B2, cât și dotarea acestuia cu mobilier și aparatură electrocasnică. Se va moderniza stadionul, prin construirea unui bloc administrativ ce va cuprinde vestiare, saună, băi și de asemenea se va construi și o tribună centrală. Pe Strada Sporturilor se va realiza un al doilea sens de circulație, iar intrarea în oraș se va moderniza, prin realizarea a patru sensuri de circulație, conform standardelor europene”, a mai spus Constantin Podaru.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: