spot_img
22.5 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitate21 de blocuri din Gorj, reabilitate energetic. Localitățile care vor beneficia de...

  21 de blocuri din Gorj, reabilitate energetic. Localitățile care vor beneficia de fonduri, conduse de primari liberali

  Reabilitarea termică a blocurilor, o prioritate21 de blocuri din județul Gorj au fost cuprinse în Programul național multianual privind creșterea performanței energetice cu finanțare în perioada 2021—2023. Câte zece blocuri din orașele Rovinari și Târgu Jiu urmează să fie reabilitate în aproximativ doi ani.

  În municipiul Târgu Jiu vor fi modernizate blocuri de pe străzile Revoluției, , Nicolae Bălcescu, Victoriei, Ghe. Magheru și Republicii. Pe lista blocurilor care urmează să fie reabilitate se află și singurul bloc din comuna Arcani, care are doar șase apartamente. Comuna Arcani este condusă de un primar liberal, la fel cum este cazul și orașelor Târgu Jiu și Rovinari.

  Prag maxim de zece blocuri reabilitate pentru o localitate

  Victor Banța, secretar general adjunct al Ministerului Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației, a precizat că pentru o localitate s-a stabilit un prag maxim de zece blocuri reabilitate: „Limita a fost impusă de ordonatorul principal de credit la zece blocuri pe Unitate Administrativ Teritorială. Eficiență energetică nu înseamnă doar anvelopare. Înseamnă și centrală termică eficientă, automatizări, schimbarea tâmplăriei și alte investiții.  Este o paletă mult mai amplă pe care statul o finanțează, rămânând cei 40 la sută în sarcina Consiliului Local și a cetățeanului“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: