spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăActualitate8 mineri fac greva foamei la sediul CEO. Ce le-a transmis Plaveti

  8 mineri fac greva foamei la sediul CEO. Ce le-a transmis Plaveti

  Un număr de 8 mineri de la Cariera Jilț Nord au intrat în greva foamei la Târgu Jiu, în fața sediului Complexului Energetic Oltenia.

  Greviștii cer 40 de salarii compensatorii în caz de concedieri colective, extinderea fronturilor de lucru, siguranța locurilor de muncă.

  Marius Cătălin Berca, sindicalist la UMC Jilț, a decis să intre în greva foamei, în speranța că va atrage atenția administrației asupra problemelor de la cariera minieră unde lucrează.  „Nu mai avem niciun fel de siguranță. Așteptăm de două luni de zile și după o Hotărâre de Guvern pentru exproprierile de la Jilț Nord. Vrem 40 de salarii compensatorii pentru cei care pleacă din companie prin disponibilizări colective. Este necesar să avem și venit de completare pe 4 ani. Este nevoie de îmbunătățirea condițiilor de muncă. Nu am mai primit benzi și materiale. Benzile sunt reparate cu scoabe. Siguranța locului de muncă este o poveste. Managerul a arătat încă o dată că se ține de Planul de restructurare și nu are alte obiective”, a declarat Marius Cătălin Berca.

  Dan Plaveti, managerul Complexului Energetic Oltenia, le-a transmis greviștilor că, dacă nu le convin condițiile de lucru de la companie, pot să își caute de lucru în altă parte.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: