spot_img
23.9 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateGorjean amendat cu 40.000 de lei pentru că vindea brânzeturi și carne...

  Gorjean amendat cu 40.000 de lei pentru că vindea brânzeturi și carne de capră din propria gospodărie

   

  Un gorjean a fost amendat cu suma de 40.000 de lei pentru că vindea brânzeturi și carne de capră din propria gospodărie.

  „S-a aplicat o amendă de 40.000 lei unei persoane fizice, pentru comercializarea de produse alimentare din gospodăria proprie, neexpertizate sanitar-veterinar (carne de capră, lapte, brânză)“, se arată într-un comunicat semnat de Sorin Ștefănescu, directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentară (DSVSA) Gorj.

  Amenzi la magazine alimentare și un depozit

  Inspectorii sanitar-veterinari au mai amendat două magazine alimentare. „A fost aplicată o amendă de 10.000 lei la un magazin alimentar, pentru: depozitarea nesectorizată a produselor alimentare congelate (carne pasăre lângă macrou); baxuri de băuturi răcoritoare așezate direct pe paviment; întreținerea necorespunzătoare a echipamentelor (vitrine frigorifice, rafturi de expunere); persoana care manipula şi comercializa produsele alimentare la data controlului nu deținea echipament complet de protecție; nu a fost prezentată dovada efectuării operațiunilor DDD cu o societate specializată.

  10.000 lei la un magazin alimentar, pentru următoarele neconformități: nu toate spațiile frigorifice erau dotate cu termometre; nu se monitoriza temperatura de depozitare pe grafice de evidență; unele alimente erau expuse nesectorizat (cofraje cu ouă lângă produse lactate; produse de patiserie lângă produse nealimentare); băuturile răcoritoare şi apa erau depozitate direct pe paviment; nu era asigurat un raft exclusiv pentru depozitarea pâinii neambalate“, se mai arată în comunicatul de presă.
  De asemenea, un depozit alimentar a fost amendat cu 10.000 de lei pentru desfăşurarea activităţii fără a deţine document de înregistrare sanitară-veterinară și pentru siguranța alimentelor.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: