spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăActualitateA nins la Rânca în ziua de Sfântul Gheorghe

  A nins la Rânca în ziua de Sfântul Gheorghe

  A nins în zona montană Rânca în ziua de Sfântul Gheorghe. Stațiunea a fost îmbrăcată într-un nou strat de omăt. Cu toate că încă se poate schia în zona Rânca, stațiunea este mai mult pustie în această perioadă.

  „Ninge la Rânca, astăzi, 23 aprilie. S-a așternut deja un strat de zăpadă și totul este alb din nou, aici, la cota 1.700. Încă se poate schia”, a spus cabanierul Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca.

  Turiștii așteaptă redeschiderea circulației pe tot tronsonul celei mai înalte șosele din țară, Transalpina, care pornește în localitatea Bengești Ciocadia, traversează stațiunea Rânca și ajunge până la Sebeș, în județul Alba. În pasul Urdele, Transalpina ajunge la cel mai înalt punct: 2.145 de metri.

  De obicei, circulația este redeschisă la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie, în funcție de cum se topește zăpada. În acest an, cel mai probabil, circulația va fi redeschisă în luna iunie, având în vedere că a nins chiar cu câteva zile înainte de sfârșitul lunii aprilie.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!