spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăNationalMAE anunță pe românii din Sudan să părăsească urgent țara

  MAE anunță pe românii din Sudan să părăsească urgent țara

  Ministerul Afacerilor Externe recomandă „cu insistență” cetăţenilor români evitarea deplasărilor în Republica Sudan, iar celor care se mai află la faţa locului să părăsească zona în cel mai scurt timp, din cauza conflictului armat care are loc în zonă.

  „Pe fondul situației de securitate foarte reduse, cu precădere în zonele de conflict armat din Darfur, Kordofanul de Sud și Nilul Albastru, Ministerul Afacerilor Externe recomandă, cu insistenţă, cetăţenilor români evitarea deplasărilor în Republica Sudan, iar celor care se mai află la faţa locului să părăsească zona în cel mai scurt timp. Cetățenii români care nu respectă avertismentele MAE și se deplasează în zone de risc, o fac pe propria răspundere.

  Cetăţenii români sunt sfătuiţi să nu se deplaseze în general în zonele publice de pe întreg teritoriul ţării, acolo unde pot fi organizate demonstraţii. Un exemplu concludent pentru capitala federală este oraşul satelit Omdurman. Protestele sunt cauzate de criza economică profundă, caracterizată de lipsa de pe piaţă a produselor de bază, medicamentelor şi combustibilului. Starea de urgenţă la nivel naţional, declarată în februarie 2019, este un argument în plus pentru evitarea călătoriilor în Sudan.  Atacurile la adresa turiștilor străini urmăresc folosirea acestora ca monedă de schimb pentru revendicări politice.

  Cetățenii români sunt sfătuiți să se informeze cu regularitate asupra condițiilor de securitate din zonă și să urmărească, în permanență, anunțurile și recomandările făcute de autoritățile locale și să consulte periodic portalul Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro).

  Cetățenii români care doresc să călătorească în Sudan sau se află deja pe teritoriul său, sunt sfătuiți să se adreseze Ambasadei României la adresa: Kafouri Area – Kassala Road, Plot 172-173 Khartoum North, telefon: +249 185 338114; fax: +249 185 341497; e-mail: khartoum@mae.ro; web: khartoum.mae.ro, și să își anunțe prezența în regiune, comunicând astfel datele de contact pentru a se putea lua legătura în situații de urgență.

   

  Siguranță și criminalitate

  În acest stat, infracțiunile legate de droguri sunt sancționate cu pedeapsa capitală. Vă recomandăm să nu transportați pachete pentru alții! Acestea pot conține droguri!

  Cetățenii români care se află pe teritoriul Sudanului sunt sfătuiți să respecte următoarele recomandări:

  • Să respecte cu strictețe anunțurile și recomandările autorităților locale;
  • Să urmărească presa locală pentru a afla care sunt zonele în care se desfășoară acțiuni de protest pentru a le putea evita;
  • Să consulte periodic portalul MAE (www.mae.ro), rubrica „Sfaturi de călătorie”, pentru informații actualizate.
  • Să păstreze în locuri sigure documentele și valorile personale, biletele de călătorie, banii și să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în mașini;
  • Să țină cont de faptul că legăturile de comunicație și facilitățile de transport în și dinspre Republica Sudanului pot suferi întreruperi sau limitări.” transmite mae.ro.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: