spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăActualitateActivitate acoperită, în 2021, pentru Uzina Mecanică Sadu

  Activitate acoperită, în 2021, pentru Uzina Mecanică Sadu

  Uzina Mecanică Sadu a reușit să încheie contracte care să îi asigure, pentru anul în curs, funcționarea. Chiar și așa, oficialii sunt supărați că unitatea strategică stă pe un sac de bani care nu poate fi deschis. Sumele necesare procesului de retehnologizare se află în contul Uzinei însă cheltuirea lor este, cel puțin până la acest moment, o chestiune extrem de dificilă.

  5 milioane de euro au fost alocate pe majorare de capital al Uzinei Mecanice Sadu. Banii au rămas neatinși. “Din păcate, agentul economic, cel mai important din Bumbești Jiu, nu a depășit toate probleme cu care se confruntă. Îmbucurător este că au apărut comenzi care asigură o continuitate a activități. Cel puțin anul acesta este acoperit. Au primit și sprijinul statului pentru a acoperii dezechilibrul dintre venituri și cheltuieli. Din păcate nu am reușit să creăm tot cadrul legislativ pentru a cheltui banii pentru retehnologizare, care se află în contul societății. Directorul ne-a spus că poartă un dialog, pentru a finaliza acest demers, rămăsese să avem o discuție la Ministerul Economiei, să încercăm să cere toată suma. Este vorba de peste 70 de milioane de euro care ar asigura o finanțare integrală a unor linii tehnologice la Uzina Mecanică Sadu”, a declarat primarul Constantin Bobaru.

  700 de angajați

  Primarul din Sadu susține că Uzina înregistrează și datorii mari la bugetul local. S-a ajuns în această situație deoarece unitatea a fost păsuită.„Trebui să stingem și niște creanțe la bugetul local, lucru care ar conduce la preluarea unor active din patrimoniul Uzinei Mecanice Sadu, respectiv Sadu II, să încercăm să fie finanțate pentru reabilitare și modernizare, cu speranța că vom reuși să aducem aceste spații la un nivel atractiv pentru oamenii de afaceri care doresc să dezvolte o afacere, cu valoare adăugată, la Bumbești Jiu. Va merge o delegație la Ministerul Economiei și la Ministerul Finanțelor pentru a concretiza acești pași. Ne dorim să atragem bani prin Fondul de Tranziție Justă. Datoria la bugetul local e undeva la peste 2 milioane de euro pentru că agentul economic are probleme majore în ceea ce privește funcționarea. Nu poți să omori copilul care aduce bani în casă pentru că 700 de oameni lucrează la Uzina Mecanică Sadu și își întrețin familia de acolo”, a mai declarat Bobaru.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: