spot_img
22.5 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateAcuzații între fostul și actualul primar din Motru

  Acuzații între fostul și actualul primar din Motru

  Gigel Jianu, fostul primar PNL al municipiului Motru, îi acuză pe actualul edil, Cosmin Morega de la PSD, că vrea să falimenteze Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA), care asigură căldura și apa pentru locuințele din Motru.

  Fostul primar spune că a obținut fonduri de peste 300 miliarde lei vechi pentru realizarea unor lucrări necesare, însă banii nu sunt cheltuiți și pot fi pierduți: „Primarul PSD al municipiului Motru, Cosmin Morega, vrea să falimenteze uzina de termoficare UATAA!

  Aceasta este concluzia la care am ajuns, după ce am constatat că succesorul meu își bate joc de toate eforturile făcute de mine pe parcursul celor 4 ani de mandat, în vederea modernizării uzinei.

  În luna octombrie a anului trecut, am obținut peste 300 de miliarde de lei vechi, fonduri guvernamentale, pentru investiții în vederea modernizării UATAA.

  Timpul trece, banii stau în vistierie, uzina riscă închiderea dacă nu se fac lucrările de modernizare, iar noul primar nu știe ce să facă cu banii pe care i-am lăsat ăn conturile primăriei dar face inspecții matinale la uzină pentru a arăta cine este „jupânul”.

  În speranța că nu este vorba despre rea-voință, ci doar de neștiință, atrag atenția actualului primar, că în data de 07 oct 2020 a fost aprobată  suma de 30.215.526,78 lei prin programul guvernamental „Termoficare”, pentru investiții de conformare la cerințele de mediu, asigurându-se astfel continuitatea furnizării agentului termic și a apei calde menajere pentru populația municipiului Motru.

  Investiția presupune: Modernizarea instalației de evacuare a zgurii și cenușii din cazanul CR0102; Achiziția unor utilaje de tip multifuncțional, încărcătoare frontale, autobasculante; Diverse amenajări în incinta uzinei.

  Îi mai atrag atenția că, fără aceste investiții, uzina nu poate primi aviz de mediu și va fi închisă!

  Termenul pentru  proiectare, achiziții și execuția lucrărilor este foarte scurt –  septembrie 2021, actuala administrație deși a găsit banii necesari în contul primăriei, a pierdut 3 luni în care nu a făcut absolut nimic“.

  Cum răspunde primarul Morega acuzațiilor

  Primarul Cosmin Morega a reacționat în urma acuzațiilor făcute de fostul edil: „Așa cum probabil domnul Jianu cunoaște, la sfârșitul mandatului său, respectiv în momentul preluării de către subsemnatul a conducerii Primăriei Motru, nu existau fonduri alocate pentru modernizarea uzinei de agent termic. Deși dl. Jianu susține că în luna octombrie 2020 a obținut peste 300 miliarde de lei vechi pentru această investiție, iar eu îmi bat joc de toate eforturile făcute de domnia sa, afirmația dânsului este menită de a induce în eroare, ca de fiecare dată, opinia publică.

  Astfel, pe această cale, îi aduc la cunoștință fostului edil, că fondurile la care face referire, sunt alocate în baza unui contract de finanțare, transmis pentru semnare beneficiarului MUNICIPIUL MOTRU abia în data de 16.12.2020. După 4 ani de administrație, domnule Jianu, ar trebui să acceptați că suntem în posesia acestor fonduri începând cu data de 16.12.2020 și nu de când spuneți dumneavoastră. De asemenea, vă mai aduc la cunoștință că perioada de realizare a investiției este undeva în jurul a 3 ani de la această dată.

  Mai mult, după 4 ani de administrație ar trebui să știți că realizarea acestei investiții presupune realizarea unei documentații tehnice și abia apoi se va trece efectiv la realizarea investiției“.

  Primarul Morega mai spune că documentația pentru achiziție publică a serviciilor de proiectare a fost înaintată de câteva zile de UATAA: „Vă mai informez domnule Jianu că, abia în data de 13.01.2021, conducerea UATAA Motru S.A. a înaintat către Primăria Motru documentația necesară inițierii procedurii de achiziție publică a serviciilor de proiectare, care reprezintă prima etapă în realizarea investiției. Preconizăm că cel târziu săptămâna ce va urma, serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Motru să demareze procedura de achiziție pentru serviciile de proiectare tehnică“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: