spot_img
21.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateAJOFM, disponibilitate pentru proiectele pe fonduri europene

  AJOFM, disponibilitate pentru proiectele pe fonduri europene

  Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj este parteneră în implementarea proiectelor prin Fondul de Tranziție Justă. Alături de o societate din Petroșani, instituția publică, în calitate de partener, va sprijini la implementarea proiectelor europene.

  Colaborarea are loc în contextul în care, datorită procesului de decarbonare, judetul Gorj și județul Hunedoara sunt două dintre cele mai afectate șase județe ale țării care vor beneficia de Fondul de Tranziție Justă.

  Lansarea proiectului a avut loc la Biblioteca Universității din Petroșani, cu participarea conducerii ANOFM, reprezentanții autorităților publice locale și judeîene din Hunedoara, rectorul Universității, invitați și echipele de implementare.

  „Obiectivele proiectului sunt foarte clare și anume: creșterea ocupării șomerilor și persoanelor inactive cu accent pe șomeri de lungă durată, persoane cu dizabilități și persoane cu nivel redus de educație, îmbunătățirea nivelului de competențeș inclusiv prin evaluarea și certificarea competențelor dobândite în sistem non-formal și informal. Perioada de implementare este 03 ianuarie-31 decembrie 2023, urmând ca, din cele 202 persoane ce urmeaza a fi înscrise în proiect, 164 sa dobândească o calificare( 114 în urma participării la cursuri de formare profesională și 50 în urma evaluării și certificării de competențe) și 93 să fie angajate.
  La evenimentul de lansare a participat, alaturi de mine, echipa de implementare a proiectului de la nivelul AJOFM GORJ, o echipă de profesioniști, care fac parte din frumoasa familie a Serviciului Public de Ocupare și care, cu siguranță, vor reuși împreună cu echipa Eurojobs să implementeze cu succes proiectul, iar rezultatele obținute să constituie o bază de plecare pentru viitoarele proiecte”, a transmis directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!