spot_img
22.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 10, 2023
Altele
  AcasăActualitateAJOFM Gorj monitorizează 47 de întreprinderi sociale

  AJOFM Gorj monitorizează 47 de întreprinderi sociale

  Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj monitorizează un număr de 47 de întreprideri sociale. Acestea vor participa, în mai, la „Luna economiei sociale”.

  Vor avea loc întâlniri cu agenții economici care desfășoară activități sociale. De asemenea, astfel de întreprinderi trebuie să depună în fiecare an un raport la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, instituție care eliberează atestatele de întreprindere socială.

  Statutul de întreprindere socială se recunoaşte prin acordarea unui atestat de întreprindere socială, conform Legii nr. 219/2015 privind economia socială. Atestatul se acordă la solicitarea persoanelor juridice pe baza actelor de înfiinţare şi funcţionare. Atestatul certifică scopul social al întreprinderii sociale şi conformarea acesteia la următoarelor criterii: acţionează în scop social şi în interesul general al comunităţii; alocă minimum 90% din profitul realizat scopului social şi rezervei statutare; se obligă să transmită bunurile rămase în urma lichidării către una sau mai multe întreprinderi sociale.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!