spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
luni, iunie 5, 2023
Altele
  AcasăEconomicGrupul 5 de la Termocentrala Rovinari, gata în procent de 85%

  Grupul 5 de la Termocentrala Rovinari, gata în procent de 85%

  Continuă lucrările la grupul energetic numărul 5, de la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari, din Complexul Energetic Oltenia. Potrivit conducerii CEO, acestea au trecut de 85%. Finalizarea lor este programată pentru toamna acestui an. Este vorba de luna octombrie, când blocul energetic ar trebui să fie pus în funcțiune.

  Cele mai importante lucrări care au mai rămas de executat se referă la racordarea grupului energetic numărul 5 la instalația de desulfurare a grupului energetic numărul 3. Acesta va deveni indisponibil, începând cu data de 1 iunie 2023. Daniel Burlan, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia și actual director al Direcției Ofertare Vânzare, a declarat că lucrările la grupul energetic numărul 5 sunt realizate în procent de 85%.

  Se va lucra după data de 1 iunie la conectarea grupului 5 la instalația de desulfurare a grupului energetic numărul 3, care va intra în conservare. Având în vedere că nu va mai beneficia de instalație de desulfurare, grupul numărul 3 nu va mai putea fi reactivat după deconectarea de la echipamentele de desulfurare, după cum a precizat Daniel Burlan.

  Grupul energetic numărul 5 va trebui să fie gata până în luna octombrie și va fi cel mai modern din cadrul Complexului Energetic Oltenia și ultimul grup pe bază de cărbune reabilitat de România. După cum se cunoaște, este în vigoare OUG 108, care a instituit termene clare cu privire la închiderea capacităților pe bază de cărbune. Astfel, data limită de închidere este 2030, iar ecologizările trebuie să fie finalizate până în 2032.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: