spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateAmenzi de 10 ori mai mari într-o comună din Gorj. Vezi motivul!

  Amenzi de 10 ori mai mari într-o comună din Gorj. Vezi motivul!

  Odată cu sezonul cald a început și curățenia prin gospodării. Mulți dintre cetățeni scapă de gunoiul din casă murdărind mediul înconjurător. Cele mai multe deșeuri ajung în pădurile Gorjului sau pe firul apelor. Pentru a scăpa de grija deșeurilor unii primari investesc în camere video.

  În comuna Peștișani curățenia de primăvară s-a încheiat. Din păcate, în câteva zile, localitatea s-a umplut din nou de gunoaie după ce unii cetățeni au uitat că locul deșeurilor nu e în spațiul verde. Supărat, primarul a luat decizia de a investi în camere video. Cosmin Pigui susține că doar așa îi poate prinde pe cei care aruncă gunoiul la voia întâmplării. „Din păcate, unii cetățeni zădărnicesc munca noastră și își bat joc de natură. Vom monta camere de vânătoare în punctele nevralgice ale comunei. Ele pot fi mutate oricând și oriunde. Sunt camere cu senzori de mișcare care, atunci când apare cineva în raza lor ,pornesc și ne avertizează”, a transmis primarul Cosmin Pigui.

  Plăți mai mari

  Pe lângă monitorizare continuă, autoritățile au umblat și la valoarea amenzilor ce pot fi aplicate. Taxele au crescut de 10 ori față de valoarea inițială aprobată de Consiliul Local.„Amenzile la nivelul comunei au fost majorate de 10 ori, în ultimele 2 luni. Am majorat amenda minimă de la 50 de lei la 500 de lei pentru că altfel nu se poate. Suntem comuna lui Contantin Brâncuți nu e posibil să te plimbi prin zăvoiul prin care  se plimba Brâncuși și să te împiedici de sticle si peturi. Sunt convins că după primele amenzi nu  ne vom mai întâlni cu gunoaiele”, a mai declarat primarul din Peștișani.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: