spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrefectul a numărat polițiștii locali din Gorj. „Sunt 254! ”

  Prefectul a numărat polițiștii locali din Gorj. „Sunt 254! ”

  În județul Gorj din 71 de localități, în 29 există structuri de polițiști locali. Angajații cu uniformă care își justifică sau nu treabă au fost numărați, recent, la solicitarea Prefecturii Gorj. Procedura anuală, cerută de oficialii de la București fiecărei Prefecturi din țară, a băgat teama în rândul celor ce ocupă aceste posturi. Prefectul Corneliu Răducan îi liniștește afirmând că evaluarea lor se face doar de către cei care i-au angajat.

  Cei mai mulți angajați ai Poliției Locale sunt în Municipiul Târgu Jiu, respectiv 95 de agenți. Pe locul doi se află Municipiul Motru cu 22 de angajați, orașele Rovinari-13 posturi, Bumbești Jiu-10 posturi, Târgu Cărbunești cu nouă angajați, Tismana șapte angajați și Novaci șase angajați. La sate posturile sunt mai puține dar există. De pildă, în Bălești există șapte oameni care se ocupă de ordinea publică în comună, la Crasna cinci iar la Tânțăreni șase oameni angajați pe această funcție. Prefectul susține că a solicitat o bază de date, în urma unei notificări venite din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

  „Nu este este vorba despre nicio desființare. Este vorba despre numărul polițiștilor locali de pe raza județului Gorj. Sunt 254 de polițiști locali la nivelul județului, împărțiți pe unități administrativ teritoriale, în funcție de populația fiecărei unități. Este o procedură anuală. Primarii îi angajează, ei trebuie să îi evalueze”, a spus prefectul de Gorj, Corneliu Răducan.

  Printre comunele unde posturile de polițiști locali au rămas neocupate se numără Lelești, Mușetești, Jupânești, Berlești, Negomir, Telești sau Săcelu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: