spot_img
31.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateAmenzi pentru muncă „la negru“

  Amenzi pentru muncă „la negru“

  ITM Gorj a dat amenzi în valoare de peste 130.000, pentru nerespectarea legislației în vigoare.

  Două firme au fost amendate cu 35.000 lei pentru muncă „la negru“ de către inspectorii de muncă.

  „Un angajator cu sediul în comuna Căpreni, având domeniu de activitate lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide, a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat, în prealabil, contract individual de muncă. Persoana depistată de către inspectorii de muncă presta activitate ca muncitor necalificat la fabricarea tuburilor din beton pe raza comunei Hurezani.
  Un alt angajator, cu sediul în judeţul Bihor, a fost sancționat cu suma de 15.000 lei pentru primirea la muncă a unei persoane în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Angajatorul în cauză, cu domeniu de activitate prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor, a fost depistat pe raza municipiului Târgu-Jiu“, au transmis reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  ITM Gorj a aplicat 25 de amenzi

  Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat, săptămâna trecută, 38 de controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă.
  Pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au aplicat 25 de sancțiuni contravenţionale în cuantum de 138.500 de lei și au fost trasate 115 măsuri de intrare în legalitate.
  „Readucem în atenția opiniei publice faptul că persoana care prestează muncă nedeclarată nu are siguranța muncii prestate, este lipsită de protecție socială (lipsa drepturilor conferite de un contract de muncă, cum ar fi cele la concediu remunerat și la concediu medical, precum și lipsa dreptului la pensie și la indemnizația de șomaj)”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: