spot_img
13.7 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateAmenzi și dosar penal după o acțiune de capturare a maidanezilor la...

  Amenzi și dosar penal după o acțiune de capturare a maidanezilor la Mătăsari

  Mai multe amenzi au fost aplicate în urma unei acțiuni de capturare a maidanezilor de pe raza comunei Mătăsari. Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului – România (FPAM) a sesizat faptul că acțiunea este ilegală, deoarece câinii sunt prinși folosirea tranchilizantelor și transportarea cu o mașină care nu este autorizată. A fost deschis, de asemenea, și un dosar penal: „Reprezentanţii IPJ Gorj – Biroul pentru Protecţia Animalelor şi Serviciul Rutier aplică legea, fără a se lăsa impresionaţi de calitatea celor sancţionaţi.
  În data de 01.02.2022 FPAM sesizează UAT Mătăsari, jud. Gorj, Instituţia prefectului şi Biroul pentru protecţia Animalelor Gorj că acţiunea de capturare, transport şi gestionare a câinilor fără stăpân de pe raza localităţii este una ILEGALĂ. FPAM prezintă faptele şi detaliază nelegalităţile.
  Acţiunea era desfăşurată în baza unui contract de servicii încheiat în afara cadrului legal – între UAT Mătăsari şi SC Axa Universal SRL (condusă din umbra de Istrate V.M.)
  Câinii erau capturaţi exclusiv prin tranchilizare, deşi legea specială interzice, şi transportaţi ilegal cu o „ambulanţă veterinară”.


  Urmare a promptitudinii cu care au acţionat poliţiştii din cadrul IPJ Gorj – Serviciul Rutier şi Biroul pentru Protecţi a Animalelor au putut constata in timp real ilegalităţile sesizate.
  Pentru aceasta, aceste organe competente au aplicat „măsura sancţionării contravenţionale conform art.3, lit.b, pct.9 din HG984/2005. De asemenea, faţă de conducătorul auto a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform art.44, alin.4 din OUG195/2002R, art.10 alin.1 din OUG195/2002R şi art.147 alin.1 din HG1391/2006, fiind dispuse totodată şi sancţiuni complementare conform art.111 alin.1 lit.c din OUG195/2002R.”
  În acelaşi timp, UAT Mătăsari „a fost sancţionat contravenţional conform art.1 alin.1 din OUG155/2001..:”
  Totodată, organele de cercetare penală din cadrul IPJ Gorj – Biroul pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută şi pedepsită de art.297 CP.
  Mulţumim organelor de poliţie Gorj care au intervenit prompt şi au aplicat sancţiunile legale fără a fi intimidate de calitatea celor sancţionaţi“, este mesajul transmis de către (FPAM).

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: