spot_img
28.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitateCEO trebuie să aloce mai mulți bani pentru revizii și reparații

  CEO trebuie să aloce mai mulți bani pentru revizii și reparații

  Complexul Energetic Oltenia (CEO) va aloca o sumă mult mai mare pentru programul anual de revizii și reparații, după ce compania a aflat că trebuie să furnizeze o cantitate mai mare de energie electrică.

  „Programul de revizii și reparații va fi modificat în contextul actual. Acest program era conceput conform planului că în anul 2022 se vor închide anumite capacități. În condițiile în care discutăm de o suplimentare a producției este puțin probabil să discutăm de închiderea unor capacități.

  Probabil că se va reanaliza programul de revizii și reparații“, a explicat Ion Rușeț, consilier în cadrul CEO.

  Acesta a precizat că CEO va avea fondurile necesare pentru a efectua reviziile și reparațiile necesare: „Vor fi venituri suplimentare la buget atât pe zona de energie, cât și pe cea minieră. O producție de 300 MW/oră începând cu 1 mai asigură un câștig suplimentar pentru companie, ceea ce înseamnă și fonduri pentru retehnologizări“.

   

  Păduri afectate de lucrările miniere

   

  De asemenea, pentru asigurarea unei cantități de 900.000 de tone de cărbune va fi nevoie de scoaterea din circuitul silvic a unor suprafețe de teren. „Suplimentarea producției de cărbune cu 900.000 de tone de cărbune poate fi asigurată, însă este necesară implicarea responsabililor din domeniul investițiilor, pentru că este nevoie de scoaterea unor suprafețe de teren din circuitul silvic și este nevoie de o serie de proceduri de expropriere“, a mai adăugat Ion Rușeț.

  Alin Petre

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!