spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateAngajările de asistenți medicali și infirmieri la secțiile cu pacienți bolnavi de...

  Angajările de asistenți medicali și infirmieri la secțiile cu pacienți bolnavi de COVID-19 au fost suspendate

  Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a decis, în această dimineață suspendarea angajărilor de asistenți medicali și infirmieri care ar fi urmat să se ocupe de îngrijirea bolnavilor de COVID-19.

  33 de posturi de infirmieri și asistenți medicali au fost oferite pe perioadă determinată, pentru acestea fiind depuse aproximativ 180 de dosare din partea candidaților. Dintre acestea, 30 au fost respinse din cauză că dosarele erau incomplete sau documentele nu erau întocmite corespunzător.

  În această dimineață, o parte dintre candidați urmau să susțină interviul de angajare, dar au fost anunțați că angajările se suspendă, din cauză că numărul de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut foarte mult și că nu se mai justifică. Unii candidați au fost revoltați: „Am întocmit toate documentele necesare și am depus dosarele. Când am venit de dimineață să susținem interviul ni s-a spus de cineva de la pază că angajările s-au suspendat. Am cerut să vorbim cu cinema autorizat, pentru că persoana respectivă nu era reprezentantul spitalului. Am mers la sediul administrativ și un alt domn de la pază ne-a spus același lucru. Până la urmă, a ieșit o doamnă, care nu s-a prezentat și ne-a spus că s-a luat această decizie ca urmare a faptului că incidența s-a redus foarte mult. Unii au venit de la 70-80 de kilometri distanță. Ar fi trebuit să ni se comunice din timp. Nu înțeleg cum săptămâna trecută erau cazuri și se făceau angajări, iar acum nu mai sunt bolnavi și nu se mai fac. A rămas să fim contactați după sărbătoarea Paștelui“, a spus una dintre candidate.

  Secțiile unde sunt internați pacienții cu COVID-19 au rămas goale

  Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a precizat că decizia a fost luată de Comitetul Director al unității medicale: „Comitetul Director s-a întrunit în această dimineață și a luat decizia de a suspenda angajările pentru că s-a redus foarte mult incidența. Astăzi aveam doar 10 paturi ocupate din cele 50 pentru bolnavii de COVID-19 și șapte din cele 12 de la Compartimentul ATI COVID-19. În funcție de cum va evolua pandemia, după sărbătoarea Paștelui ne von orienta și vom lua o decizie, mai ales că avem baza de date cu cei care doresc să se angajeze“.

  Angajările ar fi urmat să se deruleze doar pe perioada stării de alertă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: