spot_img
16 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăActualitateAproape 2.000 de salariați în minus la CEO la sfârșitul acestui an

  Aproape 2.000 de salariați în minus la CEO la sfârșitul acestui an

  CEO

  Numărul salariaților de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) va fi cu aproape 2.000 de mai puțin la sfârșitul acestui an. Nu se știe, deocamdată, câți angajați vor ieși la pensie și ce număr va fi disponibilizat.

  Informația a fost prezentată de către Ion Rușeț consilier în cadrul CEO: „Avem un plan de restructurare aprobat în care, la final de an, Complexul Energetic Oltenia va avea cu aproximativ 1.900 de salariați mai puțin. Președintele Directoratului a spus-o foarte clar: până în anul 2026 va fi diminuat numărul de salariași cu 6.100 de persoane. Avem un plan și trebuie să spunem oamenilor adevărul. Trebuie să discutăm cu sindicatele, pentru că pot să fie pași să atenuăm impactul social negativ într-o zonă sau alta, ori o reorganizare și redistribuire face să nu fie disponibilizări în primul semestru și ă fie în cel de-al doilea.

  Discutăm de locuri de muncă, dar dacă din cei 11.000 de salariați pleacă la pensie 1.000 sau 2.000 nu vor mai rămâne tot 11.000, ci 8.000-9.000“.

  Declarația vine ca o replică la afirmația lui Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, că nu sunt prevăzute disponibilizări de personal în acest an: „În bugetul de venituri și cheltuieli numărul de personal în acest an se va păstra. Dacă se vor face cele 2.000 de reduceri de personal se vor face de la 1 ianuarie 2023. Anul acest avem același număr de personal“.

   

  Rușeț: „Sunt sceptic că nu vor fi disponibilizări“

   

  Ion Rușeț consideră că disponibilizările nu vor putea fi evitate: „Sunt sceptic că nu vor fi disponibilizări și că oameni or fi ieși din sistem pe alte căi. Poate că nu vor fi disponibilizări și poate domnul Pârvulescu are informații că va fi aplicabilă Legea 197, iar câteva mii de colegi ar putea să beneficieze de această lege și nu va mai fi nevoie de disponibilizări pentru restrângere de activitate“.

  Pachetul de compensații pentru cei care vor  disponibilizați va fi stabilit în noul Contract Colectiv de muncă.

  „În noul Contractul Colectiv de Muncă pentru care am început negocieri vor fi prevăzute pachete de compensare în cazul unor compensări individuale sau colective.  Se vor negocia cu sindicatele în funcție de buget“, a mai precizat Ion Rușeț.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: