spot_img
Altele
  AcasăActualitateAtracțiile turistice din Gorj, promovate de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

  Atracțiile turistice din Gorj, promovate de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

  Atracțiile turistice din județul Gorj au fost promovate, printr-o postare pe Facebook, de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Potențialul turistic al judeșului Gorj este considerat drept unul enorm.

  „Lasă-te surprins de țara ta, descoperă județul Gorj! Cu un potential turistic uriaș, județul Gorj este bogat în peisaje pitorești, în monumente istorice, de artă și arhitectură. Pentru turiștii pasionați de aventură, județul Gorj este locul unde pot admira diversitatea și frumusețea naturii cu un relief de dealuri şi depresiuni, râuri și munți. Aici, recomandăm turiștilor pasionați de natura sălbatică locuri precum: Rezervația Cheile Corcoaiei, o arie naturală cu o suprafață de 34 ha inclusă în Parcul Național Domogled-Valea Cernei;

  Cheile Oltețului și Peștera Polovragi, o arie protejată de interes național situată pe cursul râului Olteț; Cheile Sohodolului, o arie naturală protejată de interes național, cu unul dintre cele mai impresionante peisaje carstice din Romania. Aici puteți practica alpinismul pe cele 120 de trasee special amenajate; Peștera Popii, unde au fost descoperite picturi rupestre cu forme antropomorfe de culoare neagră;
  Peștera Muierii, cu o istorie foarte bogată, este prima peștera electrificată din România, aici fiind găsite resturi scheletice de urși, lei, hiene, vulpi, lupi, capre sălbatice și mistreți“, se arată în postarea de pe Facebook.
  Transalpina și Rânca
  Transalpina și Rânca sunt unele dintre cele mai importante atracții turistice din Gorj.
  „Tot în județul Gorj turiştii care îşi doresc să scape de aglomeraţia oraşului pot vizita Stațiunea Rânca. Aceasta este situată la o altitudine de 1600 de m, pe versantul sudic al Munților Parâng, fiind astfel o destinație ideală pentru sporturile de iarnă. Stațiunea dispune de mai multe pârtii de schi omologate, deservite de instalații de telescaun. Cine nu a auzit de șoseaua dintre nori? Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele la 2.145 m. Fiind un drum montan, acesta este închis pe timpul iernii, dar poate fi parcurs în sezonul cald“, au adăugat reprezentanții Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.
  Personalitățile județului Gorj

  Județul Gorj se mândrește cu numeroase personalități. „În anul 1780 se naște la Vladimir, județul Gorj, Tudor Vladimirescu. Acesta a fost o figură emblematică pentru istoria Țării Românești de la început secolului al XIX-lea, fiind conducătorul Revoluției de la 1821. În lista obiectivelor turistice pe care vă invităm să le vizitați se află și casa memorială Tudor Vladimirescu, muzeu amenajat specific începutului de secol XIX, unde puteți vedea obiecte şi documente legate de viaţa conducăto­rului Revoluției de la 1821.

  Printre personalitățile marcante care s-au născut în județul Gorj se numără și Constantin Brâncuși, românul care a făcut „piatra să cânte…pentru omenire”.

  Născut în 1876 în Hobița, județul Gorj, Brâncuși este considerat unul dintre cei mai importanți artiști din istorie, fiind printre primii sculptori moderniști din lume. Locul unde s-a născut și a crescut marele sculptor poate fi vizitat, aici fiind construită o casă memorială Constantin Brâncuși, asemănătoare cu cea în care a locuit artistul până la vârsta de 11 ani. Turiștii pot vedea casa lucrată în lemn de stejar de către tatăl lui Brâncuși care era cioplitor în lemn.
  „Constantin Brâncuși a revoluționat ce înțelegem astăzi prin sculptură și a reprezentat o sursă de inspirație pentru multe generații de artiști.
  Vă invităm să descoperiți una dintre cele mai frumoase atracții turistice gorjene și anume ansamblul monumental din Târgu Jiu, compus din Coloana Infinitului, Poarta sărutului și Masa tăcerii.
  Gorjul se numără printre județele cu cele mai spectaculoase monumente de artă arhitecturală cum este și Statuia Ecaterinei Teodoroiu, sau Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu, ambele amplasate în Târgu Jiu“, au mai transmis reprezentanții Ministerului. Ecaterina Teodoroiu, Gheorghe Tătărăscu sunt alte câteva personalități importante din județul Gorj.
  Cele mai vechi mănăstiri
  În Gorj se află și unele dintre cele mia vechi mănăstiri din România. „La doar 36 km de orașul Târgu Jiu este cel mai vechi așezământ monahal încă în funcțiune din Țara Românească (Oltenia), aflat pe teritoriul orașului Tismana.
  Ctitorul mănăstirii Tismana este Cuviosul Nicodim cel Sfințit de la Tismana, care a înființat aici prima școală din țară de caligrafi și copiști de cărți bisericești în mai multe limbi.
  Totodată, Tudor Vladimirescu a lansat la Tismana Proclamația de la Padeș din 22 ianuarie 1821, act programatic al mișcării conduse de pandur, care avea drept obiectiv înlăturarea regimului fanariot.
  Dacă v-au captivat toate aceste atracții turistice, dar și poveștile despre omeni care au contribuit la scrierea istoriei României, atunci vă invităm să descoperiți județul Gorj!“, se mai arată în postarea de pe Facebook.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: