spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateAu început certurile în noul Consiliu Local Târgu Jiu. “Dacă ne place...

  Au început certurile în noul Consiliu Local Târgu Jiu. “Dacă ne place să venim cu minciuni….”

  Foto arhiva

  Au început clinciurile în Consiliul Local Târgu Jiu. Doar o lună a trecut de la constituirea noii componențe și aleșii au început să se certe. Consilierii PSD acuză că primarul Marcel Romanescu convoacă ședințe de îndată,după bunul plac, fără a le permite să studieze proiectele de hotărâre. În replică, primarul susține că orice urgență îi permite să cheme din scurt aleșii la discuții, cu atât mai mult cu cât are o majoritate în CL și ședințele se pot desfășura fără prezența pesediștilor.

  Ultima ședință de Consiliu Local s-a lăsat cu strigături în spațiul public. Consilierii PSD nu au răspuns apelului lansat de primar, de aici la discuții în contradictorii fiind doar un pas. Edilul i-a acuzat că nu doresc binele cetățenilor. “În momentul în care cetățeanul te alege să îl reprezinți, agenda principală este agenda cetățeanului, nu agenda ta personală. Inclusiv pe lege, în condițiile în care ești convocat la o ședință de consiliu local, și societatea unde îți desfășori activitatea îți acordă liber pentru desfășurarea acelei ședințe. Pe cei care nu au experiență îi pot înțelege, dar cei care au experiență știu foarte bine că ședințele de consiliu local se pot convoca în modul stabilit de lege, o dată pe lună pentru cele ordinare, sau de îndată, care se pot organiza și de la o oră la alta, dacă situația impune acest lucru. Am convocat o ședință de îndată, pentru că trebuia să avem dată, prin votul consiliului local, o împuternicire pentru reprezentantul nostru, viceprimarul Bogdan Bejinaru, în ADIA de la Aparegio. Trebuia să fim sau nu de acord cu creșterea tarifului la apă și canal. Inclusiv vineri am primit o somație de la cei din ADIA, că dacă nu ne pronunțăm în termen de 24 de ore lucrătoare, se consideră tacit aviz favorabil, adică suntem de acord cu creșterea tarifului la apă și canal. De aceea am considerat că era o urgență maximă. Cel puțin eu, consilierii PNL și cei care au fost la această ședință, considerăm în continuare că nu este necesară creșterea tarifului la apă și canal pentru cetățenii din Târgu Jiu. Nu știu ce vor face celelalte UAT-uri din județul Gorj, însă noi ne-am pronunțat. I-am dat mandat domnului viceprimar să ne reprezinte în ADIA și să spună foarte clar că Târgu Jiul nu este de acord cu majorarea tarifului. De aceea nu îi pot înțelege pe consilierii PSD. Dânșii trebuie să înțeleagă că nu există motive întemeiate, dacă ești convocat la o ședință și ți-ai dorit să fii consilier, pentru o problemă de interes local, să nu participi.  ”, a transmis Marcel Romanescu.

  Minciuni

  Pe de altă parte,consilierul PSD Luis Popa susține că nu știe despre ce vorbește primarul Romanescu. În convocatorul trimis consilierilor nu s-a specificat ce trebuie dezbătut de urgență.“Nu ni s-a părut normal, cel puțin mie, să fiu anunțat cu două ore înainte despre această ședință, în condițiile în care se discutau anumite proiecte privind rectificarea bugetară. Când vine vorba despre banii târgujienilor, mă interesează pe ce se dorește să se cheltuiască acești bani și ce rezultat va avea această investiție din banii târgujienilor. Nu mi s-a părut normal modul în care a acționat domnul primar, să fii anunțat cu două ore înainte de ședință, în condițiile în care putea face acest lucru cu o zi înainte. Aș putea să îl contrazic pe domnul primar și pot să vă pun la dispoziție acel convocator pe care dumnealui l-a făcut. Pe de altă parte, avem un grup al consilierilor locali, din care fac parte și city-managerul acestui oraș și anumiți funcționari publici și puteau să ne spună acest lucru. Dumnealor au trimis doar o convocare cu niște puncte care trebuie dezbătute. Nu ne-a spus nimeni despre această adresă sau această situație. Dacă ne place să venim cu minciuni, e treaba dumnealui. Eu spun doar că am primit o convocare cu două ore înainte de ședință. Acea convocare avea 3 puncte și nu ni s-a spus nimic despre această adresă”, a transmis social democratul.

  Urgența din luna octombrie

  Mai mult alesul PSD susține că adresele la care face referire primarul au fost primite încă din luna octombrie. “Ați primit adresele de la ADIA pe data de 16.10.2020, respectiv pe data de 23.10.2020, dar nu ați făcut nimic pentru a rezolva această situație. Pe data 5 noiembrie a fost ședința de Consiliul Local prin care au fost aleși cei doi viceprimari, comisiile de specialitate și prin care ați stabilit ca unul dintre viceprimari să vă preia atribuțiile când sunteți plecat în concediu. Dacă era atât de URGENT să stabilim reprezentantul primăriei care să meargă în adunarea ADIA de ce nu ați pus și acest punct pe ordinea de zi atunci, în condițiile aveați adresele primite din octombrie…?!”, a mai transmis Luis Popa.

  Urgența e urgență!

  Marcel Romanescu îi contrazice categoric pe social-democrați declarând că atâta timp cât respect legea, poate convoca ședințe la foc automat. “Îi anunț de pe acum că voi mai avea astfel de ședințe, iar ședințele de îndată, pe lege, nu au stabilite un timp de convocare. Ce se întâmplă dacă, Doamne-ferește, intrăm mâine în stare de urgență, trebuie să îi anunț peste 3 zile că am intrat în stare de urgență? L-am văzut pe domnul Polaris-Luis Popa explicând că ședința de îndată a fost din scurt. Eu sunt și profesor de management și, din câte îmi aduc aminte, cred că i-am fost și dânsului profesor și respect legea. Să nu mai interpreteze. Asta spune legea, te pot convoca de îndată la ora 12 pentru ora 13 pentru o problemă urgentă. Dacă nu dădeam un răspuns la adresa ADIA, luni sau marți, când se va ține acea ședință, se lua act de faptul că autoritatea din Târgu Jiu nu a prezentat un punct de vedere în privința solicitării venite de la ADIA”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: