spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăEconomicFinal previzibil pentru proiectul grupului energetic chinezesc pe cărbune de la Rovinari

  Final previzibil pentru proiectul grupului energetic chinezesc pe cărbune de la Rovinari

  Adunarea Generală a Acționarilor Complexului Energetic Oltenia (CEO) urmează să ia o decizie finală asupra proiectului de construire a grupului pe cărbune de 600 MW la Rovinari de către un partener din China.

  „Aprobare cu privire la poziția companiei asupra oportunității proiectului de construire a unui grup nou de 600 MW la SE Rovinari cu luarea în considerare a tuturor aspectelor recente ale pieței de energie interne și europene, precum și asupra intenției și capabilității reale de a-l implementa”, se arată  în convocatorul Adunării Generale Extraordinare a CEO, care va avea loc în data de 14 decembrie.

  Cel mai probabil, CEO va renunța la acest proiect.

  Reducere a emisiile de CO2

  Proiectul a fost prezentat în trecut ca unul de succes. O mare companie din China s-a arătat interesată să construiască acest grup energetic, care urma să funcționeze cu cărbune cumpărat de la CEO.

  Proiectul a fost tras pe linie moartă în ultima perioadă, ca urmare a costurilor ridicate ale certificatelor de CO2, care s-au scumpit în ultimul timp. De asemenea, strategia adoptată la nivelul Uniunii Europene prevede o reducere a emisiilor de CO2 cu 60% până în anul 2025 și o eliminare în totalitate acestora până în 2030.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: