spot_img
16.4 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateAutoritățile au fost luate prin surprindere de aglomerația de la Rânca

  Autoritățile au fost luate prin surprindere de aglomerația de la Rânca

  Autoritățile au fost luate prins surprindere de numărul mare de turiști care au venit în zona montană Rânca, în weekend-ul trecut. Drumul și parcările nu au mai făcut față afluxului mare mașini, iar traficul a fost blocat ore întregi, atât la urcare, cât și la coborâre din stațiune. Turiștii au așteptat ore întregi în mașinile care nu s-au mișcat de pe loc. „Nu ne așteptam la așa ceva. Nu am făcut vreodată așa de mulți turiști care au dorit să vină la Rânca. Pur și simplu, drumul și parcările nu au mai făcut față. Mulți, mai ales din zona Bucureștiului, s-au îndreptat către Rânca, pentru că nu au unde să schieze. În stațiunile din Valea Prahovei sau din zona Brașov nu se schiază pentru că nu este zăpadă, iar în aceste condiții au venit la Rânca. Ne bucurăm, pe de o parte, pentru interesul arătat, dar trebuie să ne gândim pe viitor și la alte posibilități de a se parca în zona Rânca“, a spus Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

  Rânca s-a mai aglomerat și ca urmare a turiștilor de o zi, care au venit din diferite zone ale județului Gorj sau din apropiere să se bucure de zăpadă.

  Coada formată pe Transalpina s-a întins pe 10-15 kilometri.

  Bogdan Bratu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, a spus că s-a acționat în permanență și drumarii s-au asigurat că toți turiștii au coborât din stațiune în condiții de siguranță.

  Numeroase accidentări pe pârtiile de la Rânca

  Pârtiile au fost pline de iubitori au sporturilor zăpezii, iar accidentările nu au lipsit. „S-a înregistrat un număr mare evenimente, cam între două și opt pe zi. Au fost tot felul de accidentări, de la cele simple și până la cele mai grave, cum ar fi fracturi, care au necesitat transportarea la spital. Am mai intervenit și la turiști care s-au confruntat cu afecțiuni medicale“, a mai spus Sabin Cornoiu. î

  Se schiază și pe pârtia de la baza vârfului Păpușa, unde au fost amenajate două trasee.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: