spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateAvioane care vor efectua curse tip charter vor putea ateriza în județul...

  Avioane care vor efectua curse tip charter vor putea ateriza în județul Gorj

  Vor ateriza avioane la Stăneşti

  Avioane care efectuează curse tip charter ar putea să aterizeze pe un aerodrom aflat lângă municipiul Târgu Jiu. Este vorba de aerodromul care aparține unei firme private. Cei care îl administrează vor să îl dezvolte și au pregătit un proiect cu finanțare europeană.

  „Sunt condiții de extindere a aerodromului“

  Sunt convins că nu peste mult timp, aerodromul va putea să primească avioane charter cu 20 de locuri. De exemplu, un grup de turiști sau o delegație de oameni de afaceri pot ajunge mult la repede la Târgu Jiu. Este unul dintre proiectele pregătite, care, dacă va fi acceptat, suntem hotărâți să îl promovăm și să facem la Barza un aerodrom care să poată primi curse tip charter. Ar însemna o mare deschidere pentru județul Gorj“, a spus Dumitru Mărgeloiu, vicepreședintele Asociației Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017, la o emisiune de la postul 1 Plus Tv.

  Pista are o lungime de 1.000 de metri

  În prezent, pista aerodromului situat în satul barza are o lungime de 1.000 de metri. „Pe aerodromul de la Barza pot ateriza avioane de până la 5-6 tone și care au nevoie de o pistă nu mai lungă de 1.000 de metri. Noi avem o pistă care a fost lungită la 1.000 de metri“, a precizat Dumitru Mărgeloiu.

  Aproape zilnic sunt avioane care aterizează sau decolează de pe aerodromul din Târgu Jiu. „Este un aerodrom adevărat, cu pistă, hangare, întreținere și posibilități de alimentare. Este un aerodrom frecventat aproape zilnic de avioane din țară. Inclusiv autoritățile vin atunci când au nevoie. Au aterizat pe aerodrom elicoptere cu prim ministru, miniștri. în urmă cu puțin timp, o înaltă față bisericească a venit cu un avion. Este un aerodrom viu și absolut necesar“, a mai spus Dumitru Mărgeloiu, care este un important om de afaceri din Gorj.

  „8-9 piloți brevetați“

  Tot mai multe persoane din județul Gorj au prins gustul zborului. „Acum sunt la Barza șapte aeronave. Suntem 8-9 piloți brevetați. Este o creștere explozivă față de acum doi ani. Dezvoltarea este absolut fulminantă, ir acest trend crescător va continua“, a adăugat Dumitru Mărgeloiu.

  Ajunge la București într-o oră

  Dumitru Mărgeloiu folosește avionul în deplasările mai lungă, dacă există un aerodrom în apropiere de destinația sa, pentru a evita aglomerația de pe șoselele din România: „Atât pentru plăcere, cât li pentru business, zburăm acolo unde este nevoie. Este cea mai rapidă legătură a Gorjului cu restul lumii: de la Târgu Jiu la București zborul durează în jur de o oră, până la Cluj Napoca și Timișoara tot cam atât, iar până la Brașov cam o oră și 20 de minute. Cursele mai lungi le fac cu avionul atunci când există un aerodrom în apropiere, iar zborul este mai plăcut. Cu avionul, distanțele se micșorează“.

   

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: