spot_img
23 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateBani de la guvern pentru 64 de localități din Gorj. Ce primărie...

  Bani de la guvern pentru 64 de localități din Gorj. Ce primărie a primit cei mai mulți bani

  64 de localități din județul Gorj vor beneficia de de fonduri de la Guvern. Cea mai mare parte a primăriilor au primit sume de câte 200.000 de lei. Sunt, însă și unități administrativ teritoriale care vor beneficia de sume mai mari. Astfel, comuna Bâlteni va primi 500.000 de lei, Bumbești Pițic 390.000 de lei. Cei mai puțini bani, 150.000 de lei, au fost alocați comunei Schela.

  „Avem nevoie de fonduri. Sunt nevoit să folosesc bani din bugetul local să realizăm o captare de apă, deoarece avem probleme, mai ales pe perioada secetei. De asemenea, avem nevoie de fonduri suplimentare pentru a asigura iluminatul public“, a spus primarul din Schela, Gabriel Deteșan.

  Localitățile din Gorj au primit, în total, suma de 14 milioane de lei.

  Fondurile trebuie să asigure cheltuielile de funcționare și dezvoltare, până la sfârșitul anului 2022. Este vorba de bani pentru plata salariilor, a iluminatului public, salubrității, sentințe, cofinanțarea proiectelor, asigurarea cu energie termică a instituțiilor publice, corecții financiare, cheltuieli de capital, cât și alte cheltuieli neprevăzute.

  Banii au fost alocați de Guvern, în ședința de marți, 25 octombrie. Suma totală alocată este de 726,6 milioane de lei, din fondul de rezervă bugetară, pentru 3.080 de unități administrativ-teritoriale din țară.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: